Amerikalı komutandan İsrail’e sürpriz ziyaret

Amerikalı komutandan İsrail’e sürpriz ziyaret

ABONE OL
12:50 - 17/10/2023 12:50
Amerikalı komutandan İsrail’e sürpriz ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Merkez Komutanlığı’nın (CENTCOM) başında bulunan ve Ortadoğu’daki Amerikan güçlerini denetleyen General Michael Kurilla, bugün İsrail’e habersiz bir ziyaret gerçekleştiriyor.

CENTCOM Komutanı General Michael Kurilla uçağı İsrail’e inmeden önce Reuters’a yaptığı açıklamada, “İsrail’in kendisini savunmak için ihtiyaç duyduğu şeylere sahip olmasını sağlamak için buradayım, özellikle de çatışmayı genişleten diğer taraflardan kaçınmaya odaklandım” dedi.

Reuters’a konuşan Amerikalı bir yetkili, Kurilla’nın İsrail’in üst düzey askeri temsilcileriyle görüşmeler yapacağını ve ABD’nin yakın müttefikinin savunma ihtiyaçlarının net bir şekilde anlaşılmasını sağlayacağını söyledi.

Kurilla’nın ayrıca İsrail-Hamas çatışmasının büyümesini önlemeye yönelik ABD askeri desteğinin ana hatlarını çizmesi bekleniyor.

Washington, İsrail-Hamas çatışmasının ardından Doğu Akdeniz’e bir uçak gemisi saldırı grubu konuşlandırdı ve önümüzdeki günlerde bölgeye bir uçak gemisi daha gönderecek. Biden yönetimi bu hamlelerin provokasyon değil caydırıcı amaçlı olduğunu söylüyor.

General Kurilla, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e yapacağı ziyaretten bir gün önce bu ülkeye gitmiş oldu.

VOA tarafından geçilen Amerikalı komutandan İsrail’e sürpriz ziyaret haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Amerikalı komutandan İsrail’e sürpriz ziyaret haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Amerikalı komutandan İsrail’e sürpriz ziyaret haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.