Amerika’dan Moskova Büyükelçiliği’ni Boşaltma Kararı

Amerika’dan Moskova Büyükelçiliği’ni Boşaltma Kararı

ABONE OL
22:25 - 28/02/2022 22:25
Amerika’dan Moskova Büyükelçiliği’ni Boşaltma Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Belarus’un başkenti Minsk’teki büyükelçiliğini kapatma kararı alan Amerika, Moskova’daki büyükelçiliğini de boşaltmaya karar verdi. ABD, acil durum çalışanı olmayan tüm personelle ailelerinin de Moskova Büyükelçiliği’ni terk etmesine izin verildiğini açıkladı. Rusya’nın Ukrayna saldırısı beşinci gününe girerken Moskova’ya yardım eden Belarus’a yaptırım uygulanması değerlendiriliyor.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu önlemleri, Rus ordusunun Ukrayna’ya nedensiz ve gayrımeşru saldırılarından kaynaklanan güvenlik sorunları nedeniyle aldıklarını bildirdi.

Amerika’nın Belarus Büyükelçisi Julie Fisher’ın Twitter’dan paylaştığı fotoğraf, personelin büyükelçilikteki bayrağı indirdiğini gösteriyor. Fisher tüm Amerikalı büyükelçilik personelinin Belarus’tan ayrıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı da seyahat uyarısında Amerikan vatandaşlarına Belarus’u derhal terketmeleri çağrısı yaptı.

Amerika, Ukrayna’daki büyükelçilik faaliyetlerini iki hafta önce Rusya askerlerini Ukrayna sınırına yığarken başkent Kiev’den ülkenin batısındaki Lviv’e taşımıştı.

Putin nükleer güçleri hazırlama talimatı verdi

Son tahliye kararları Pazar günü Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in nükleer güçleri hazırlık durumuna geçirme talimatının ardından geldi.

Pazar günü Amerikan Dışişleri Bakanlığı, birçok uçuşun iptal edilmesi ve ülkelerin Rusya’ya hava sahasını kapatması nedeniyle Amerikalı vatandaşların Rusya’yı ticari uçaklarla derhal terk etmeyi düşünmeleri gerektiğini bildirdi.

Rusya da Pazartesi günü 36 ülkenin Rus hava sahasını kullanmasını yasakladı.

Avrupa ülkeleri ve Kanada, Pazar günü Rusya’ya hava sahasını kapatmıştı. Amerika da benzer bir hamleyi değerlendiriyor, ancak bir yetkiliye göre bu konudaki son karar henüz verilmedi.

Amerikalı yetkililer Pazartesi günü Belarus’un Rusya’nın Ukrayna saldırısındaki rolü nedeniyle bedel ödeyeceğini bildirdi. Avrupa Birliği de bu hafta Belarus’a yeni yaptırımlar uygulanabileceği uyarısında bulundu.

VOA tarafından geçilen Amerika’dan Moskova Büyükelçiliği’ni Boşaltma Kararı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Amerika’dan Moskova Büyükelçiliği’ni Boşaltma Kararı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Amerika’dan Moskova Büyükelçiliği’ni Boşaltma Kararı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.