Amerika’da Polislere Yönelik Şiddet Artıyor

Amerika’da Polislere Yönelik Şiddet Artıyor

ABONE OL
18:34 - 16/10/2022 18:34
Amerika’da Polislere Yönelik Şiddet Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Polislere yönelik şiddeti takip eden bir organizasyona göre bu yıl 56 polis hayatını kaybetti. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14’lük artış anlamına geliyor.

Bu oran 2020 yılındaki rakamlardan yüzde 45 daha fazla.

2016 yılında 67 polis öldürülmüş ve polise şiddet konusunda 2016 rekor yılı olmuştu.

Şimdi bu rakamın aşılacağından endişe ediliyor.

Connecticut eyaletinde Çarşamba günü iki polis öldürüldü, biri de yaralandı.

Polisler 911 çağrısına yanıt vermiş ve olayın olduğu belirtilen bölgeye gitmişti.

Şimdi yetkililer 911 aramasının polisleri bölgeye çekme amaçlı olduğunu düşünüyor.

Perşembe günü de Kuzey Carolina’da izinli olan bir polis 15 yaşında birinin silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetmişti.

Saldırıda 4 kişi daha yaşamını yitirmişti.

Polislere yönelik saldırılar tam da ülke genelinde polis teşkilatlarının kadro eksikliği yaşadığı ve boş kadroları doldurmakta zorlandığı bir dönemde gerçekleşiyor.

Amerika’da 2020’de 719 bin olan polis sayısı 2021’de 688 bine düştü. 2022’de polis alımı artsa da istifalar ve emeklilikler ülke genelinde polis teşkilatlarının işini zorlaştırmaya devam ediyor.

Covid geçtiğimiz yıllarda polisler için en ölümcül olandı. 2020’de 280, 2021’de 467 ve bu yıl 64 polis virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Çok sayıda polis George Floyd’un ölümünün ardından polise yönelik desteğin oldukça azalması nedeniyle ya emekliye ayrıldı ya da istifa etti.

VOA tarafından geçilen Amerika’da Polislere Yönelik Şiddet Artıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Amerika’da Polislere Yönelik Şiddet Artıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Amerika’da Polislere Yönelik Şiddet Artıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.