Amerika Yolunda Guatemala’da Durduruldular

Amerika Yolunda Guatemala’da Durduruldular

ABONE OL
17:51 - 16/01/2022 17:51
Amerika Yolunda Guatemala’da Durduruldular
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Honduras’tan Amerika’ya ulaşmak için yola çıkan yüzlerce kişi Guatemala’da durduruldu. Yetkililer yüzlerce kişiyi evlerine dönmeye ikna etmeye çalışıyor.

Yüzlerce kişi Honduras’ın San Pedro Sula kentinden Cumartesi günü yola çıkmıştı.

Kalabalıkta çoğunlukla Honduraslı ve Nikaragualılar’ın olduğu bildiriliyor.

Amerika’ya ulaşmaya çalışanlar Guatemala’nın sınır bölgesi Izabal’da polis ve askerler tarafından durduruldu.

Guatemala’da yetkililer yüzlerce kişilik grubu evlerine dönmeye ikna etmeye çaşılıyor. Guatemala’da kalmak isteyenler kimlik verilerini, aşı kartını ve negatif Corona testini sunmak zorunda.

Yetkililer şimdiden yaklaşık 40 kişinin Honduras’a sınır dışı edildiğini çünkü gerekli kriterleri karşılamadıklarını kaydetti. Kalabalıktan 10 kişinin ise yola devam etmesine izin verildiği belirtildi.

İlk önce 600 kişi Amerika’ya doğru yolculuğa başlarken Guatemalalı yetkililere yakalanmamak için kalabalığın çeşitli gruplara dağıldığı ve farklı geçiş noktalarını hedef aldığı bildiriliyor.

Söz konusu kalabalığın 2022’de Orta Amerika’dan Amerika’ya ulaşmaya çalışan ilk grup olduğu belirtiliyor.

Aralık ayında 56 sığınmacı 100’den fazla yabancıyı taşıyan kamyonun Meksika’nın güneyinde devrilmesi sonucu yaşamını yitirmişti.

Biden yönetimi Guatemala, El Salvador ve Honduras’a ekonomik durumlarını iyileştirmek için 7 milyar dolarlık maddi yardım veriyor. Bunun Amerika’ya ulaşmaya çalışanların sayısını azaltacağı umuluyor.

Geçen yılın sonunda Amerikan yönetimi mülteci başvurusunda bulunmak isteyenlerin duruşmalarını Meksika’da beklemesi gerektiği yönündeki politikasını yeniden yürürlüğe koymuştu.

VOA tarafından geçilen Amerika Yolunda Guatemala’da Durduruldular haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Amerika Yolunda Guatemala’da Durduruldular haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Amerika Yolunda Guatemala’da Durduruldular haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.