Amerika ve Çin’den ‘deniz’ görüşmesi

Amerika ve Çin’den ‘deniz’ görüşmesi

ABONE OL
16:42 - 04/11/2023 16:42
Amerika ve Çin’den ‘deniz’ görüşmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çin Dışişleri Bakanlığı Washington ve Pekin’in denizler konusunda ilk tur görüşmeleri Pekin’de gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada iki tarafın deniz güvenliği, deniz ekonomisi konularında samimi, yapıcı görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Çin’in Amerika’nın bölgesel askeri konuşlanmasından endişe duyulduğu da kaydedildi.

İki tarafın yanlış anlamayı önlemek için diyaloğu ve iletişimi güçlendirmesi gerektiği de belirtildi.

Özellikle Güney Çin Denizi’nde Pekin’in nerdeyse bütün deniz sahasında hak iddia etmesi, Tayvan Körfezi’nden savaş gemilerinin geçmesine gösterdiği tepki iki tarafın önemli anlaşmazlık konularından.

Bu arada bölgenin önemli ülkelerinden Japonya’dan Güney Çin Denizi’ne ilişkin açıklama geldi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ülkesinin Filipinler ve Amerika’yla Güney Çin Denizi’ndeki özgürlüğü korumak için işbirliği yaptığını söyledi.

Kishida Japonya’nın Filipinler’in kendini savunmasına yardımcı olacağını da kaydetti.

Kishida bu açıklamasını Filipinler Kongres’inde yaptı.

Cuma günü de Kishida ve Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos askeri işbirliğini arttırma konusunda anlaşmaya varmıştı.

Çin son dönemde bölgede agresif bir politika izliyor.

Amerika’nın bölgedeki en yakın müttefikleri Japonya ve Filipinler de Pekin’in bu politikasına karşı güçlü bir duruş sergiliyor.

VOA tarafından geçilen Amerika ve Çin’den ‘deniz’ görüşmesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Amerika ve Çin’den ‘deniz’ görüşmesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Amerika ve Çin’den ‘deniz’ görüşmesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.