Amerika Taleban’la Yeniden Masaya Oturdu

Amerika Taleban’la Yeniden Masaya Oturdu

ABONE OL
16:48 - 07/12/2019 16:48
Amerika Taleban’la Yeniden Masaya Oturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerikalı bir üst düzey yetkili, Amerika’nın 3 ay aradan sonra Katar’da yeniden Taleban heyetiyle görüşmelere başladığını söyledi. Bir süre devam eden görüşmelere Başkan Trump’ın kararıyla aniden ara verilmişti.

İsmi açıklanmayan Amerikalı yetkili Amerika’nın yeniden masaya oturduğunu söylerken görüşmelerin ülkedeki şiddet olaylarının azalması ve ateşkese odaklanacağını söyledi.

Son olarak Eylül ayında Amerika ve Taleban anlaşmaya yakın görünüyorlardı. Taleban, tüm yabancı güçlerin ülkeden çekilmesini, Amerika da Afganistan’ın terör örgütlerinin yuvalanmasına izin verilen bir ülke durumundan çıkarılmasını istiyor.

Müzakerelerin ülkede 18 yıl önce başlayan savaş durumunu sona erdirmesi ve Taleban’la Afganistan hükümeti arasında da direkt görüşmelerin yolunu açması bekleniyordu.

Ancak Afganistan’da bir saldırıda Amerikalı bir askerin öldürülmesinin ardından Trump görüşmeleri sona erdirmişti.

Geçen hafta Afganistan’daki Amerika birliğine sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Trump yeniden bir anlaşma istediğini söylemişti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.