“Amerika Göç Kayıtlarımızın Peşinde”

“Amerika Göç Kayıtlarımızın Peşinde”

ABONE OL
13:01 - 14/04/2022 13:01
“Amerika Göç Kayıtlarımızın Peşinde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göreve geldiği günden beri Amerika ve Avrupa’nın Türkiye’nin göç kayıtlarının peşinde olduğunu iddia ederek, “Vermedik, vermeyiz de” dedi.

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise iktidara gelmesi halinde ilk işinin bu verileri paylaşmak olacağını savundu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Soylu dün akşam Göç İdaresi Başkanlığı personelinin katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye’de bugüne kadar kaçak göç ile geldiği için 320 bin kişiyi ülkelerine geri gönderdiklerini, Suriye’ye geri dönenlerin sayısının ise 490 binin üzerinde olduğunu belirtti.

Soylu, 2016’dan bugüne kadar ise 19 bin 336 Suriyeli sığınmacının asayiş sorunları sebebiyle sınır dışı edildiğini açıkladı.

“Kayıtlar düzgün tutulmuyor” eleştirisi

Türkiye’de iç siyasette göç tartışması devam ediyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu hafta başında paylaştığı sosyal medya mesajında “Ülke yolgeçen hanına döndü. Göç İdaresi’ne milletimiz adına gitmem gerekiyor ama sonucun ne olacağını herkes biliyor. Zincirler, teller, şimdi kum torbası koyarlar herhalde” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu hükümeti, sığınmacıların kayıtlarını düzgün tutmadığı konusunda da eleştiriyor.

CHP lideri partisinin meclis grup toplantısında önceki gün yaptığı konuşmada, sosyal medya hesabından “Sığınmacıların eski kimlik bilgileri elinizde mevcut mu? Gerçekten tanıyor musunuz? Kaçına vatandaşlık verdiniz ve hangi güvenlik soruşturmalarından geçirdiniz? Sığınmacı kılığında gelenin bir terörist olmadığını nasıl netleştirdiniz?” sorularını sorduğunu anımsatarak, bu sorulara cevap alamadığını, hakarete uğradığını dile getirdi.

“Vermedik, vermeyiz de”

Türkiye’de bulunan sığınmacıların kayıtlarına ilişkin tartışmalara yönelik İçişleri Bakanı Soylu dün akşam Göç İdaresi iftarındaki konuşmasında, “İkide bir kayıtları yok deyip duruyorlar. Bizim kayıtlarımız o kadar sakat ve sıkıntılı olsaydı, Kemal Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, 5 buçuk yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. İlk geldiğim günden itibaren Amerika bizim göç kayıtlarımızın peşindedir vermedik, vermeyiz de. Avrupa göç kayıtlarımızın peşindedir vermedik, vermeyiz de. Senin yapacağın ilk işi biliyorum Allah nasip etmesin geldiğin zaman o iş pişirdiğin büyükelçiler neyi isterlerse emre amade verirsin. Neyin doğru olup neyin yanlış olduğunu, neyin bu devletin mahremiyetinde olması lazım geldiğini düşünmeden bunu sağlayacak bir anlayışa sahip olur. Buradan net bir şey söylemek istiyorum; Kılıçdaroğlu’nun göç meselesindeki bilgisi yok mesabesindedir, cehalet düzeyindedir” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, Şubat ayında yaptığı açıklamada 2021 yılı sonu itibarıyla 84 bin 152’si çocuk olmak üzere 193 bin 293 Suriyelinin Türk vatandaşı olduğunu söylemişti.

VOA tarafından geçilen “Amerika Göç Kayıtlarımızın Peşinde” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Amerika Göç Kayıtlarımızın Peşinde” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Amerika Göç Kayıtlarımızın Peşinde” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.