Altyapı Paketine Destek Var “Biden Planı”na Yok

Altyapı Paketine Destek Var “Biden Planı”na Yok

ABONE OL
00:22 - 05/04/2021 00:22
Altyapı Paketine Destek Var “Biden Planı”na Yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika’da yapılan bir anket halkın yüzde 79’unun yollar, demiryolu, limanlar ve köprülerin bakımdan geçirilmesine destek verdiğini ortaya koydu. Ancak aynı ankete göre halkın önemli bir bölümü, “Biden planı” olarak sunulduğunda pakete destek vermiyor.

Ankete göre, halkın yüzde 71’i hızlı internetin bütün Amerikalılar’ın hizmetine sunulmasına destek veriyor. Yüzde 68’i boru hatlarının değiştirilmesi taraftarı. Yüzde 66’sı da yenilenebilir enerjide vergi indiriminin uygun olduğunu düşünüyor.

Amerikalılar ayrıca Biden’ın altyapı paketini ödeme planına da destek veriyor. Ankete göre halkın yüzde 64’ü şirketlerin vergilerinin arttırılmasını destekliyor.

Ancak ankette dikkat çeken unsurlardan biri de, genel sorulardan ”Biden’ın sunduğu paket” şeklinde özel sorulara gelince pakete desteğin önemli ölçüde azalması.

Halkın sadece yüzde 45’i Biden yönetiminin altyapı planına destek vereceğini belirtiyor. Yüzde 27’si plana karşı ve yüzde 28’i de kararsız olduğunu kaydediyor.

Destekteki düşüş parti çizgisinde

Anketteki düşüş parti çizgisinde. 10 Cumhuriyetçi seçmenden sadece 2’si, 10 bağımsız seçmenden de sadece 3’ü Biden’ın altyapı planına destek verdiğini belirtiyor. 10 Demokrat’tan 7’si plana destek veriyor.

Cumhuriyetçiler planı şiddetli bir şekilde eleştiriyor. Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell özellikle planda yer alan vergi artışlarına tepkili. Cumhuriyetçiler ayrıca planın “çevreci”olarak nitelenen bölümlerine de karşı.

Bazı Demokrat isimler de planla ilgili endişelerini dile getirmiş durumda.

Georgetown Üniversitesi’ndeki ekonomistler ise 1.5 trilyon tutarındaki altyapı yatırımının 15 milyon iş imkanı yaratabileceği düşüncesinde.

Biden, geçen hafta içinde yaklaşık 2.3 trilyon dolarlık altyapı planını kamuoyuna sunmuştu.

Başkan Biden’ın bu ay içinde altyapı paketinin ikinci bölümünü açıklaması bekleniyor. Paketin toplamda 4 trilyon doları bulması bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Altyapı Paketine Destek Var “Biden Planı”na Yok haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Altyapı Paketine Destek Var “Biden Planı”na Yok haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Altyapı Paketine Destek Var “Biden Planı”na Yok haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.