“Altyapı Paketinde İstihdamı Arttıracak Yatırım Var”

“Altyapı Paketinde İstihdamı Arttıracak Yatırım Var”

ABONE OL
14:46 - 05/04/2021 14:46
“Altyapı Paketinde İstihdamı Arttıracak Yatırım Var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Joe Biden’ın önemli ekonomi danışmanlarından Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Brian Deese, yaklaşık 2.3 trilyon dolarlık altyapı paketinde uzun dönemli istihdam artışı için yatırım olduğunu söyledi.

Deese, bu yatırımlara örnek olarak çocuk bakımını gösterdi. Deese’ye göre bu sayede daha fazla Amerikalı işlerine geri dönebilecek.

Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Brian Deese Fox News Sunday’e yaptığı açıklamada, altyapı paketinin amacının daha fazla iş yaratmak ve salgından kurtulurken ekonominin ilerlemesini sağlamak olduğu mesajını verdi.

Deese’ye göre yatırımlar sadece istihdam yaratmayacak, aynı zamanda daha iyi ve daha uzun dönemli iş olanakları yaratacak. Deese, araştırma ve geliştirmeye yapılacak yatırımın da buna katkısı olacağını belirtti.

Biden yönetimi planı kamuoyuna tanıtmak için yoğun çaba harcıyor. Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Brian Deese hafta sonu Biden yönetiminden Amerikan televizyonlarına çıkan isimlerden biriydi.

Cumhuriyetçiler’den plana tepki

Ancak Biden yönetiminin altyapı planına Cumhuriyetçiler’den tepki var.

Cumuriyetçi Senatör Roy Blunt Biden yönetiminden plandan geri adım atmasını istedi ve temel konulara odaklanılması çağrısı yaptı.

Cumhuriyetçiler planın sadece altyapıya odaklanmadığını başka konuları da içerdiğini belirtiyor.

Blunt’a göre sadece köprüler, yollar, havaalanları, yeraltı su sistemleri planda olsa önerilen bütçenin yüzde 30’undan daha az bir orandan bahsedilebilirdi. Blunt, 615 milyar dolarlık bir paketin Cumhuriyetçiler’in de desteğini alabileceği düşüncesinde.

ABD Başkanı Joe Biden’in önümüzdeki günlerde paketin ikinci bölümünü açıklaması bekleniyor. Toplamda paketin 4 trilyon doları bulabileceği belirtiliyor.

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın partiler üstü bir uzlaşmaya varamaması halinde 2 trilyon dolarlık altyapı planını Cumhuriyetçi kongre üyelerinin desteği olmadan geçirmek için çabalayacağını söyledi.

CNN televizyonunun yayınına katılan Enerji Bakanı, “Başkan Biden kendisinin de söylediği gibi Amerika için çalışmak üzere başkanlığa gönderildi. Amerikalılar’ın çoğunluğu, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, ülkemiz için para harcayarak dünya genelinde bu yarışı kaybetmememiz için destek veriyor. Başkan da bunu yapacak” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen “Altyapı Paketinde İstihdamı Arttıracak Yatırım Var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Altyapı Paketinde İstihdamı Arttıracak Yatırım Var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Altyapı Paketinde İstihdamı Arttıracak Yatırım Var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.