*** ''Altyapı çalışmaları çok iyi gidiyor''

*** ''Altyapı çalışmaları çok iyi gidiyor''

ABONE OL
00:19 - 16/06/2019 00:19
*** ''Altyapı çalışmaları çok iyi gidiyor''
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
“Altyapı çalışmaları çok iyi gidiyor”
Üç yıl önce Berlin Tempelhof-Schöneberg’de açılan ve müdürlüğünü eski şampiyon boksörlerden İzzet Mafratoğlu’nun yaptığı Isigym Boks Okulu, Berlin Boks Federasyonu (BBV) ile birlikte Berlin’de Almanya Boks Şampiyonası’nı düzenleyecek
28-31 Ekim tarihleri arasında Sömmering Spor Salonu’nda bu yıl 87.’si düzenlenecek olan şampiyona öncesi bir basın toplantısı düzenlendi. BBV Başkanı Hans-Peter Miesner yaptığı açıklamada 20 yıl aradan sonra bu büyük organizasyonu Berlin’e taşımanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, ” Berlin’de şartlar tekrar oluştuğu için bu büyük organizasyonu yapma imkanı bulduk. Isigym Boks Okulu’nun da büyük katkısı oldu. 20 yıl aradan sonra Almanya Boks Şampiyonası Berlin’de düzenlenecek olması bizleri çok mutlu ediyor.” dedi.
Berlin’de boks sporuna karşı çok büyük ilginin olduğunu ifade eden Miesner, “Altyapı çalışmaları çok iyi gidiyor. Minik boksörleri bu tur okullarda eğitip geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

isigym-alm-sam-duz-b.jpg

Isigym Boks Okulu Müdürü İzzet Mafratoğlu da üç yıllık geçmişlerine rağmen kısa zamanda büyük başarılara imza attıkları için bu organizasyonu kendilerine verdiklerini işaret ederek, “Bu okulu açalı henüz 3 yıl olması rağmen BBV ile bu büyük şampiyonayı birlikte organize edecek olmamız bizim iyi işler yaptığımızın bir göstergesi. Bu okulun alt yapısında 300’e yakın sporcu boks yapma imkanı buluyor. 3 yıl içinde çok sayıda Berlin şampiyonu çıkardık. Gelecekte daha büyük başarılara imza atmak istiyoruz.” dedi.
Destek vermek amacıyla basın toplantısında hazır bulunan profesyonel ağır sıklet boksörü Cengiz Koç da Isigym Boks Okulu’nun çok iyi işler yaptığını bunu da kısa zamanda kazandığı başarılarla gösterdiğini söyledi. Türk gençlerine tavsiyelerde de bulunan Koç, “İman nasıl ruhun gıdasıysa, spor da vücudun gıdasıdır.” diyerek gençleri en az bir spor dalıyla meşgul olmaya davet etti. (Cihan) 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.