“Altın madeni için verilen çevre izni iptal edildi”

“Altın madeni için verilen çevre izni iptal edildi”

ABONE OL
09:36 - 19/02/2024 09:36
“Altın madeni için verilen çevre izni iptal edildi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde toprak altında kalan 9 işçiyi arama-kurtarma çalışmaları sürerken, maden işletmesinin yüzde 80’inin sahibi SSR madencilik şirketi dün akşam bir açıklama yaptı.

Kanada merkezli şirket, altın madeni için verilen çevre izninin iptal edildiğini duyurdu. Açıklamada, 9 işçiyi arama-kurtarma çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.

Bu arada Kanada merkezli şirketin gözaltına alınan Türkiye müdürünün dün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre olayla ilgili yürütülen Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasına göre, “altın madeni ocağını işleten şirketin Türkiye müdürü C.D. gözaltına alındı ve işlemlerinin ardından İliç Adliyesine sevk edilen zanlı, yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.”

Toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, aralarında maden ocağını işleten firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 zanlı tutuklanmış, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 56.768 ons altın üreten maden, 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren SSR şirketinin en büyük ikinci altın madeni.

Şirket, madendeki faaliyetlerin bir sonraki duyuruya kadar askıya alınacağı belirtti. Şirketin Toronto’da işlem gören hisseleri olay sonrası yüzde 50’den fazla değer kaybetmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önceki gün, maden ocağının çevre izin ve lisans belgesinin iptal edildiğini açıklamıştı.

Bu arada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dün, 9 işçiyi arama-kurtarma çalışmalarına ara verilmeden devam edildiğini belirterek, “50’nin üzerinde ekskavatörle, günlük 1000 kamyonla hafriyat toprağını mermer ocağının olduğu güvenli ve geçici depolama alanına bir taşıma işleminden bahsediyoruz” demişti.

VOA tarafından geçilen “Altın madeni için verilen çevre izni iptal edildi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Altın madeni için verilen çevre izni iptal edildi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Altın madeni için verilen çevre izni iptal edildi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.