Altın kemeri Erdoğan ve Mehmetçik'e hediye edecek

Altın kemeri Erdoğan ve Mehmetçik'e hediye edecek

ABONE OL
08:52 - 05/04/2018 08:52
Altın kemeri Erdoğan ve Mehmetçik'e hediye edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Altın kemeri Erdoğan ve Mehmetçik’e hediye edecek

Almanya’da yaşayan Türk boksör Altay, mayıs ayında katılacağı turnuvada altın kemeri kazanması durumunda bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere hediye etmek istiyor.

Almanya’da yaşayan Türk boksör Şükrü Altay, mayıs ayında katılacağı turnuvada altın kemeri kazanması durumunda bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere hediye etmek istiyor.

Almanya’nın Kempten kentinde yaşayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan hayranlığıyla bilinen 33 yaşındaki Altay, 2 yılı profesyonel olmak üzere 17 yıldır boks sporuyla uğraşıyor. 2 yıllık profesyonel kariyerindeki dört maçı da nakavt ile kazanan Altay, ringlere Erdoğan’ın seslendirdiği şiirler ve Türk bayraklarıyla çıkıyor.

Almanya’nın en büyük dövüş müsabakalarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl 12 Mayıs’ta Heilbronn’da dördüncüsü düzenlenecek “Fightarena” isimli organizasyonda altın kemer için ringe çıkacak olan Altay, kemeri kazanırsa Erdoğan ve Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik’e hediye edecek.

“Ünsal Arık’a meydan okudum ama karşıma çıkmadı”

Açıklamalarda bulunan Şükrü Altay, söz konusu müsabakada Türk milletini ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek “Ringlerde bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşı’mızı dinletmek istiyorum.” dedi.

Profesyonel boks kariyerinde 2 yılda 4 maça çıktığını ve tamamını nakavt ile kazandığını söyleyen Altay “Beşinciyi de inşallah Heilbronn’da kazanacağım. 10 rauntluk bir maç olacak bu. Maça günde 2 idman yaparak kısıtlı imkanlarımla hazırlanıyorum.” diye konuştu.

Şükrü Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan hayranlığının Almanya’da bilindiğini ve bu yüzden kendisine hem spor hem de özel hayatında bazı engeller çıkarıldığını ifade etti.

Alman medyasında kendisi hakkında sürekli olumsuz haberler yapıldığını anlatan Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımıza terörist diyen ve hakaret eden Ünsal Arık isimli boksör, Alman medyasında sürekli yer aldı ve kendisine destek oldular. Bir boksör olarak kendisine meydan okudum, ‘Çık karşıma müsabaka yapalım’ dedim. Ama kabul etmedi, benimle müsabakaya çıkmak istemedi.”

“En sonunda Ermeni asıllı bir antrenör bana destek oldu”

Erdoğan’a destek açıklamalarının ardından ölüm tehditleri aldığını vurgulayan Altay, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk bayrağını savunduğumdan bu yana Almanya’da herkes bana cephe aldı. Tüm kapılar yüzüme kapandı. Beni çalıştıracak bir antrenör ve hatta antrenman yapacak bir salon bile bulamadım. En sonunda Ermeni asıllı Gagik Badinger isimli bir antrenör bana destek oldu. ‘Ben Erdoğan’ı seviyorum ve senin yanındayım’ dedi. Şu an kendisiyle idmanlarımı yapıyorum.”

Olayların ardından sponsorların da geri çekildiğini aktaran Altay, “Türk toplumu arkamda durmadı. Tüm sponsorlarım geri çekildi. Herkes gizlice bir köşesine çekilip olanları izledi. Lafa gelince herkes konuşuyor ama kimse açıktan destek olmak istemedi. Bu işlerin başlangıç noktası benim Cumhurbaşkanı ve Türkiye’mizi savunmamdır.” ifadesini kullandı.

“Türk toplumundan destek bekliyorum”

Türk toplumunun birlik içinde olması gerektiğini belirten Altay, “Biz burada Türk’üyle Kürt’üyle bir toplumuyuz. Birlik içinde olmalıyız. Benim eşim Kürt, eniştem Kürt. Ancak buradaki Türkiye düşmanlarını ayrı tutuyorum.” dedi.
Altay, tüm Türk toplumundan destek beklediğini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Artık zamanı geldi. Bana destek olsunlar. Ben bu altın kemeri kendim için değil Türkiye için istiyorum. Devletimi korumak, Cumhurbaşkanımızı korumak bir hata mıdır? Ben her yerde açık açık bunu savundum. Bir sporcu olarak her platformda Türkiye’mi savundum ve savunmaya da devam edeceğim.”

ha-ber.com

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.