Almanya’ya tepkiler sürüyor

Almanya’ya tepkiler sürüyor

ABONE OL
00:51 - 15/06/2020 00:51
Almanya’ya tepkiler sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Türkiye dahil 160 ülkeye seyahat kısıtlamasını 31 Ağustos tarihine kadar uzatmasına gösteriler tepkiler dinmiyor.

Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (TGMN) Başkanı Bülent Bayraktar, Almanya’ya eleştirerek, ”Almanya bu kararını gözden geçirmeli, Türkiye bunu haketmiyor” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sayfasında Türkiye’ye karşı seyahat uyarısının 31 Ağustos tarihine ertelenmesi TGMN lideri Bülent Baytaktar tarafından bir basin açiklamasi ile eleştirildi.

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın bu kararı hangi veri ve kriterler ile aldığını açıklaması gerektiğini belirten Başkan Bülent Bayraktar, şunları söyledi:

”Burada bir siyasi karar görülmektedir. Kişisel hesaplaşmaların zamanı değildir. Türkiye aktüel koronavirüs  konusunda Fransa, Italya ve Ispanya başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinden daha sağlıklı ve uygun koşullar taşımaktadır. Hatta  geçtigimiz haftalarda güvenilirliği ile bilinen Alman kontrol mekanizması TÜV Süd tarafından hijyenik denetlemeye tabi tutulan Türkiye’nin turizm bölgelerinin hiç dikkate alınmamasını üzüntüyle gördük. Almanya bu kararı ile Türkiye aşığı milyonlarca Alman turisti, ülkelerinde tatil yapmayı seven Avrupalı Türkleri, binlerce Türkiyeli seyahat acentesi çalışanlarını ve Türkiye’de milyarlarca Avro turizm yatırımı olan turizm yatırımcılarını cezalandırmaktadır. Bu durumun derhal düzeltilmesini talep ediyoruz.” (Kaynak:turizmdays.com)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.