Almanya`nın başkenti Berlin`de bir ilk yaşandı

Almanya`nın başkenti Berlin`de bir ilk yaşandı

ABONE OL
12:14 - 24/01/2022 12:14
Almanya`nın başkenti Berlin`de bir ilk yaşandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya`nın başkenti Berlin`de bir ilk yaşandı. Joshua isimli 7 yaşındaki bir cocuk, ağır hasta olduğu icin okula gidemiyor, fakat onun yerine Avatarı, yani bir robot gidiyor.

Akciğer hastası olan küçük çocuk, rahatsızlığından dolayı okula gidemese de, Avatarı sayesinde derse girebiliyor.

Küçük çocuğu sınıfta temsil eden robot, çocuğun evden verdiği komuta göre elini kaldırabiliyor veya yüzününde ışık yakma yoluyla işaret vererek, konuşmak icin söz isteyebiliyor.

Okula sadece bir kez, o da kayıt olmak icin giden çocuğun annesi konuyla ilgili Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, oğlunun rahatsızlığından dolayı çok küçük yaştan beri tedavi görmekte olduğunu ve eşi öldüğü icin beş çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kaldığını açıkladı.

Avatarı sayesinde derslerine devam edebilen cocuga devlet ve okul idaresi bircok konuda destek sağlıyor.

Okul Müdürü yaptığı açıklamada, robot üzerinden de olsa hasta çocukla arkadaşlarının birlikte konuşabildiklerini ve gülebildiklerini, çocuğun evden de olsa gayet iyi derse katılabildiğini bildirdi.

Berlin`de Avatarı ilk kullanan ilçe okul dairesi, bu durumdan başka öğrencilerin de faydalanması amacıyla 4 ayrı avatar robotunun daha hizmete sunulduğunu duyurdu.

Norveç`te üretilen bu robotun maliyetinin ise 20 bin Euro civarında olduğu bildirildi.

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Onun yerine okula Avatarı, yani bir robot gidiyor | Almanya Haber haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Onun yerine okula Avatarı, yani bir robot gidiyor | Almanya Haber haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.