Almanya’dan Ukrayna konusunda Rusya’ya uyarı

Almanya’dan Ukrayna konusunda Rusya’ya uyarı

ABONE OL
14:29 - 30/11/2021 14:29
Almanya’dan Ukrayna konusunda Rusya’ya uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Ukrayna’ya yönelik her türlü saldırganlık yapılması durumunda Rusya’nın ağır bedel ödemek zorunda kalacağını söyledi.

Maas, Riga’daki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ve Stockholm’deki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi öncesinde yazılı açıklama yaptı.

İki toplantıda Ukrayna ile ilgili gelişmelerin önemli konu olacağı bilgisini paylaşan Maas, Ukrayna sınırında Rusya’nın askeri faaliyetlerinden büyük endişe duyduklarını ifade etti.

Maas, Ukrayna’nın doğusunda ateşkes ihlallerinin ve AGİT’in gözlemci misyonunun engellenmesinin gerginliğin azaltılmasına katkı sağlamadığını aktardı.

Bu nedenle bugün NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Ukrayna ile ilgili durumun tekrar ayrıntılı şekilde ele alınacağını belirten Maas, “NATO’nun Ukrayna’ya desteği kesintisizdir. Ukrayna’nın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve egemenliği tartışma konusu olamaz. Rusya her türlü saldırganlık durumunda ağır bedel ödemek zorunda kalır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Maas, şimdi gerilimi düşürmek için dürüst ve kalıcı adımların atılmasının önemine işaret ederek, Rusya ile görüşmek için kapının açık olduğunu kaydetti.

Maas, ayrıca NATO toplantısında Afganistan’daki durumun da kapsamlı şekilde ele alınacağını ifade etti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.