Almanya’dan İran’a Yaptırım Çağrısı

Almanya’dan İran’a Yaptırım Çağrısı

ABONE OL
12:41 - 10/10/2022 12:41
Almanya’dan İran’a Yaptırım Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İran’daki protestoların şiddetle bastırılmasından sorumlu olanlara karşı harekete geçilmesi ve bu kişilere bir an önce yaptırım uygulanmaya başlanması çağrısında bulundu.

Baerbock, ülkesinin bu kişilerle ilgili Avrupa Birliği’nden mal varlıklarını dondurmasını ve AB’ye giriş yasağı getirilmesini isteyeceğini dile getirdi.

Alman Bakan, “sokakta kadınları ve kızları dövenleri” “tarihin yanlış tarafında duranlar” olarak tanımladı.

“Bild am Sonntag” gazetesine konuşan Baerbock, “özgür yaşamaktan başka bir şey istemeyen insanları ölüme mahkum edenleri” eleştirerek, İranlılara seslendi. Baerbock, “Yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

AB 17 Ekim’de İran’a yaptırımları görüşecek

Reuters haber ajansına göre AB dışişleri bakanlarının 17 Ekim’de İran’a yaptırımlar konusunda karar vermeleri bekleniyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak geçen hafta yaptığı Reuers’a yaptığı açıklamada Almanya, Fransa, Danimarka, İspanya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti’nin İran’a yönelik yeni AB yaptırımları için 16 öneri sunduğunu söyledi.

Yaptırımları öneren ülkeler, AB dışişleri bakanlarının 17 Ekim’de yapacakları toplantıda bu konuda karar vermelerini ve birlik üyelerinden tam destek bekliyor.

Önerilen yaptırımlar, Mahsa Amini’nin ölümünün ülke çapında gösterilere yol açmasının ardından geldi. 22 yaşındaki genç kız 16 Eylül’de İran ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmişti.

“19’u çocuk 185 kişi protestolarda hayatını kaybetti”

Amini’nin ölümünü protesto etmek için sokaklara dökülen onlarca İranlı hayatını kaybetti.

Merkezi Norveç’te bulunan İran İnsan Hakları grubu, olayların başlamasından bu yana 19’u çocuk olmak üzere en az 185 kişinin protestolarda hayatını kaybettiğini açıkladı.

VOA tarafından geçilen Almanya’dan İran’a Yaptırım Çağrısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya’dan İran’a Yaptırım Çağrısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya’dan İran’a Yaptırım Çağrısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.