Almanya’dan Enflasyonla Mücadele İçin 65 Milyar Euro

Almanya’dan Enflasyonla Mücadele İçin 65 Milyar Euro

ABONE OL
19:19 - 04/09/2022 19:19
Almanya’dan Enflasyonla Mücadele İçin 65 Milyar Euro
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, iş yerlerini, tüketicileri yükselen enflasyona karşı korumak için 65 milyar Euro harcanacağını açıkladı.

Scholz’un bu açıklaması Rusya’nın bazı ülkelere gaz dağıtımını süresiz olarak askıya aldığını duyurmasından iki gün sonra geldi.

65 milyar dolarlık paket konusunda uzlaşıya koalisyon ortaklarının 22 saat süren müzakerelerinin ardından ulaşıldı.

Rusya’nın Şubat ayında başlayan Ukrayna işgali dünya genelinde enflasyonun artmasına neden olmuştu.

Almanya’da Ağustos ayında enflasyonun yüzde 7,9 olduğu açıklanmıştı.

Enflasyonun olumsuz etkisi Rusya’nın Almanya’ya yönelik gaz akışını azaltmasıyla daha da kendini gösterdi. Bu durum Avrupa’nın en büyük ekonomisinde enerji fiyatlarında önemli artışa neden olmuş durumda.

Düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın artık güvenilir bir enerji ortağı olmadığını söyleyen Scholz, Almanya’nın önceki hazırlıkları sayesinde kış mevsiminin sorun olmadan atlatılacağı mesajını verdi.

Bu arada ülkedeki gaz depolarının kapasitelerinin yüzde 85’inin dolduğu belirtildi.

Scholz, bu konuda tedariğin yeterli olmasına rağmen hükümetin tüketici ve iş çevrelerini daha yüksek fiyatlardan koruması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı, halkına hitaben “Asla yalnız yürümeyeceksiniz” ifadesini de kullandı.

Maliye Bakanı Christian Lindner de söz konusu 65 milyarlık meblağın elektrik fiyatlarının daha da artması halinde yükselebileceğini belirtti.

VOA tarafından geçilen Almanya’dan Enflasyonla Mücadele İçin 65 Milyar Euro haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya’dan Enflasyonla Mücadele İçin 65 Milyar Euro haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya’dan Enflasyonla Mücadele İçin 65 Milyar Euro haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.