Almanya´daki seyahat endüstrisi iyi bir yaz sezonunu bekliyor

Almanya´daki seyahat endüstrisi iyi bir yaz sezonunu bekliyor

ABONE OL
10:55 - 03/01/2022 10:55
Almanya´daki seyahat endüstrisi iyi bir yaz sezonunu bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman Seyahat Birliği DRV tarafından yaptırılan bir anketin sonuçlarına göre Almanya´da tatil ve seyahat sektörüne faaliyet gösteren şirketlerin çoğu çok iyi bir yaz sezonunu bakliyor. Onlara göre geçen yılda tatil isteklerini yerine getirememiş olanlar 2022 yılında kesinlikle tatile çıkacak.

Alman Seyahat Birliği DRV için gerçekleştirilen bir ankete göre Almanya´da faaliyet gösteren yaklaşık 10 bin seyahat acentası ve 2,500 büyüklü küçüklü tur operatörü önümüzdeki yaz sezonunun iyi geçeceğini bekliyor.

Yaz dönemi için beklentisi büyük olan Almanya tatil ve seyahat sektörünün branşın tamamen 2019 yılındaki duruma geri gelmesi konusunda yine de kuşkuları devam ediyor.

Cirolarının 2019 yılında olduğu kadar iyi olacağını bekleyen yüzde 5´e karşın ankete katılanların yüzde 43´ü bunun ancak 2023 yılında gerçekleşeceğine inanıyor ve yüzde 37´si bunun daha da geç olmak üzere ancak 2024 yılında olacağını düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 16´sı, bunun daha da ileri bir tarihte olacağına inanıyor.

Alman vatandaşlarının büyük bir kısmının tatili çok özlediğini vurgulayan DRV Başkanı Norbert Fiebig, şu anda seyahat acentalarında ve online rezervasyon sitelerinde yapılan rezervasyonların yaz için gerçleştirildiğine işaret ediyor ve iyi bir yaz sezonunu beklediğini söylüyor.

Ancak DRV Başkanı Fiebig de elde edilecek ciroların krizden önceki rakamlarına ulaşabileceğine pek ihtimal vermiyor ve o yüzden federal hükümet tarafından verilen yardım ve desteklerinin mutlaka devam ettirilmesini istiyor. (Tourexpi)

Resim: © DRV

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.