*** Almanya’da terör örgütüne taviz yok

*** Almanya’da terör örgütüne taviz yok

ABONE OL
18:36 - 24/06/2009 18:36
*** Almanya’da terör örgütüne taviz yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Almanya’da terör örgütüne taviz yok

Terör örgütü PKK’nın faliyetlerini 1993 yılından bu yana yasaklayan Almanya’da, örgüt yandaşlarının protesto eylemine izin verilmedi

Stuttgart’ta polise direnen 3 örgüt yandaşı ile Hamburg’da terör örgütü adına faaliyet gösteren 3 kişi gözaltına alındı.

Fransa’da yaşayan Kürt kökenli vatandaşlardan ”haraç” toplanması ve ”uyuşturucu ticareti” faaliyetlerine yönelik artan şikayet ve ihbarlardan sonra güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonları Almanya’da protesto etmek isteyen örgüt mensuplarına izin verilmedi.

Stuttgart’ın Merkez Garı önünde toplanarak, yasak olmasına rağmen terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve terör örgütünün sembollerini açarak yürüyüşe geçen bir grup PKK’lıya polisin müdahale ettiği, sokak aralarına kaçan PKK’lıların çevredeki iş yerleri ve otomobilleri taşlayarak, ateşe vermek istedikleri ancak polisin zamanında müdahalesi sonucu olayların büyümeden önlendiği ve 3 PKK’lının gözaltına alındığı bildirildi.

Yakalanan terör örgütü mensuplarının ”yasaklı terör örgütüne üye olmak”, ”terör örgütünün eylemlerine katılmak”, ”izinsiz gösteri düzenlemek” gibi çeşitli suçlamalarla yargı önüne çıkarılacakları kaydedildi.

Öte yandan, bir ihbarı değerlendiren Alman güvenlik güçleri, Hamburg kentinde terör örgütünün hücre evlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Alman polisi, terör örgütü mensubu oldukları gerekçesiyle T.K, M.Ç. ve S.D’yi gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda ise yasaklı çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Geçen hafta da Heilbronn kentinde, terör örgütü PKK’nın kontrolünde faaliyet gösterdiği belirtilen bir dernek ile bu derneğin yöneticilerinin evlerine eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında dernek yöneticisi ve yardımcılarının da bulunduğu 5 terör örgütü yandaşı gözaltına alınmıştı.

Federal İçişleri Bakanlığınca, yasaklı terör örgütü PKK ile ilişkisini kesmeyen, finansman ve kadro temini açısından örgüte desteğini sürdürerek, eylemlerine iştirak eden terör örgütü yandaşı Kürt mültecilere ”Almanya’yı terk etmeleri” yönünde mektuplar gönderilmişti. (A.A) 

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.