Almanya’da ‘Talent for BIZ’ kariyer fuarı düzenlendi

Almanya’da ‘Talent for BIZ’ kariyer fuarı düzenlendi

ABONE OL
23:23 - 29/05/2022 23:23
Almanya’da ‘Talent for BIZ’ kariyer fuarı düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen “Talent For BIZ” kariyer fuarında, Anadolu Ajansı (AA), Türk Hava Yolları (THY), Ziraat Bankası, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), ASELSAN, ROKETSAN ile HAVELSAN gibi Türkiye’nin uluslararası alanda faaliyet gösteren kurum ve firmaları öğrencilerle buluştu.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteğiyle Köln Marriott Hotel’deki kariyer fuarına katılan öğrenciler, düzenlenen atölye ve söyleşilerde, firmaların kurum kültürlerini yakından tanıyarak, iş ve kariyer olanakları hakkında bilgi edindi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay,  yaptığı açıklamada, Türkiye dışında yaşayan pek çok gencin, kendilerini geliştirme fırsatı bulabilecekleri firmalarla ve organizasyonlarla bir araya getirmek amacıyla fuarı düzenlediklerini söyledi.

Gençlerin kişisel gelişimlerine fırsat sağladıklarını vurgulayan Atay, şu ifadeleri kullandı:

“Onların staj ve iş bulmalarına fırsat sağlamış oluyoruz. Almanya, dünyanın en büyük ekonomilerinden biri ama burada iyi yetişmiş Türk gencinin, burada çok bilinen büyük bir şirkette fırsat yakalama ihtimali, bizim Türkiye’de uluslararası bir şirketimizdeki kadar olmayabilir. Dünyada varlığını ispatlamış şirketleri buraya getirerek gençlerimizle buluşturuyoruz.”

Fuarı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin de gerek kamu gerekse özel sektörden çok iyi teknoloji firmaların fuara katılmasının önemine vurgu yaptı.

Zengin, “Buranın en etkilendiğim tarafı, Almanya’da yaşayan, Alman üniversitelerinde çoğunluğu mühendislik okuyan çocuklarımızın buradaki alakası. Az önce 2 gençle konuştum, mühendislik okuyan bu gençlerimiz mesleki ve hayata dair tecrübelerini Türkiye’ye aktarmak istiyorlar. Bu anlamda yapılan organizasyon fevkalade hem yerinde hem de gençlere ulaşmak açısından bakıldığında tersine göçü teşvik eden ve buradaki hazineyi gören bir organizasyon.” diye konuştu.

Fuara ilginin Türkiye’nin büyümesine ilgiyi gösterdiğine işaret eden Zengin, “Ayrıca bu vatan sevgisini gösteriyor. Bu çocuklar burada doğup büyüdüler ama vatanlarının, memleketlerinin Türkiye olduğunu görüyorlar ve buna bir katkıları olsun istiyorlar. Hakikaten heyecan verici.” diye konuştu.

Almanya’nın yanı sıra çevre ülkelerden gençlerin de katıldığı fuar, 2 gün sürecek ve yarın sona erecek.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.