Almanya’da Salgın Nedeniyle Ölen Türklerin Sayısı 92’ye Çıktı

Almanya’da Salgın Nedeniyle Ölen Türklerin Sayısı 92’ye Çıktı

ABONE OL
16:47 - 21/04/2020 16:47
Almanya’da Salgın Nedeniyle Ölen Türklerin Sayısı 92’ye Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da Corona virüse yakalananların sayısı son 24 saatte, 1.785 kişi artarak 143 bin 457’ye yükseldi. Aynı süre içinde 194 kişi daha hayatını kaybetti ve virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 4 bin 642’ye çıktı. 5 Türk vatandaşının daha hayatını kaybettiği ve ölen Türkler’in sayısının 92’ye çıktığı belirtildi. Ülkedeki toplam vaka sayısı 147 bin 65 olarak açıklandı. İyileşenlerin sayısı da 91 bin 500 oldu.

Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan günlük sunuma göre bir hastanın virüsü bulaştırma oranı yeniden yüzde 0,9’a yükseldi. Bu rakam, geçen hafta sonunda 0,7 olarak tespit edilmiş ve Almanya’nın Corona virüsü salgınını kontrol altına alması olarak yorumlanmıştı. Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, virüsle mücadele tedbirlerinin sonuç verdiğini ifade ederek, “Salgın bugün yeniden kontrol edilebilir durumda” demişti.

Çok sayıda uzman, dükkanların yeniden açılmasını örnek göstererek, alınan önlemlerin erken gevşetildiğini, insanların da rehavet içine girdiğini, bu nedenle vaka sayılarının yeniden artacağını iddia ediyor. Başbakan Angela Merkel de dün yaptığı açıklamada, “Kendimizi bir an bile güvende hissetmeyelim, ihtiyatı ve disiplini elden bırakmayalım” dedi.

Merkel, bulaştırma oranının yeniden yükselmesi durumunda sert önlemlere geri dönme tehlikesi bulunduğuna dikkat çekti.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.