Almanya`da Millet İttifakı dayanışması

Almanya`da Millet İttifakı dayanışması

ABONE OL
14:16 - 22/12/2021 14:16
Almanya`da Millet İttifakı dayanışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’ de bir umut olan Millet İttifakı’nda liderler arasındaki güven ortamının oluşması Almanya’da da meyvelerini vermeye başladı.

İktidara yürüyen Millet İttifakının ortaklarından CHP ile İYİ Parti arasındaki yakınlaşma Almanya`da da sürüyor. Bu çerçevede Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinin (NRW) Essen ve çevresindeki Gelsenkirchen CHP Temsilcilikleri yöneticileri İYİ Parti Dortmund teşkilatına bir ziyarette bulundu.

Diyalog ortamı oluştu

CHP Essen ziyaret grubundan Yönetim kurulu üyesi Nurcan Gül ziyareti şöyle değerlendirdi; ‘’ Yakın bir zamanda bir baskın seçim gündeme gelebilir. Bu konu Türkiye’nin en sıcak gündemlerinden birisi. Seçimlere ne kadar hazırız, nasıl bir çalışma yapabiliriz, Yurtdışında oyların %70 ini alan AKP algısını kırabilmek için bugüne kadar hiç seçimlere katılmayan %52 ‘ye nasıl ulaşabiliriz gibi soruları, konuları bu ziyaretimiz de dile getirdik. Yine parti tabanının örgütlenmesi konusunda yapılabilecek ortak çalışmaları birlikte değerlendirdik. Bir görüşme, yakınlaşma, birlikte iş yapma anlayışı, Diyalog ortamı oluştu. İlk seçimde iktidar olacağız. Tüm çabalarımız olası bir Millet İttifakı – CHP’nin seçim zaferine buradan katkı sağlamaktır ‘’ dedi. CHP heyetine ayrıca Nurcan Gül’ün yanı sıra Essen Temsilcilik başkanı Zafer Demirel, YK Üyeleri Özlem Yalman, İsmail Tatik, Gelsenkirchen Temsilciliği Başkanı Bülent Eker’ de katıldılar.

Her şey çok daha İYİ ve güzel olacak

Dortmund İyi Parti Derneği Başkanı Alican Yıldırım kendilerine yapılan ziyaretle ilgili olarak şunları söyledi; ‘’ CHP Essen ve Gelsenkirchen Teşkilatlarından arkadaşlarımızın bize yapmış oldukları ziyaretten dolayı çok mutluyuz. Seçimlerden sorumlu Sayın Sebati Turmuş Başkanımızın da desteğiyle gerçekleşen bu anlamlı günde, Almanya Yönetim Kurulundan Sayın Seyfettin Kuzu ve Emsal Kuş Başkanlarıma ve İYİ Parti Teşkilatından Sayın Özlem Aytemir, Sibel Cömert, Celal Ekiz, Mustafa Temiz ve Cengiz Cömert Başkan Yardımcıları ve Hamit Eker (Lüdenscheid) bize bu özel günde bize eşlik ettiler. Misafirlerimizle karşılıklı yaptığımız bilgi alışverişi ve paylaşımı ile birlikte sandıklarda hem daha güçlü ve yalnız olmayacağımızın kararına vardık. Her şey çok daha İYİ ve güzel olacak’’ dedi.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Dortmund

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.