Almanya’da Kovid-19 karşıtları medya kuruluşlarını protesto etti

Almanya’da Kovid-19 karşıtları medya kuruluşlarını protesto etti

ABONE OL
16:26 - 02/12/2020 16:26
Almanya’da Kovid-19 karşıtları medya kuruluşlarını protesto etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemlere karşı çıkan “Querdenken 30” adlı bir grup, medya kuruluşlarını protesto etti.

“Querdenken 30” adlı Kovid-19 önlemleri karşıtı bir grup, Unter den Linden Caddesi’ndeki Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF binasının önünde toplantı.

Daha sonra aralarında Axel Springer, Funke, Tegesspiegel, Berliner Verlag ve Tageszeitung gibi medya ve yayın kuruluşlarının bulunduğu binaların önlerinden yürüyen göstericiler, Kovid-19 önlemleri aleyhine dövizler taşıdı ve slogan attı.

Medya kurumlarının binalarının önünde yapılan konuşmalarda, Kovid-19 salgınında alınan tedbirleri protesto edenler hakkında yapılan haberlerde doğru bilgilerin yer alması istendi.

Soy ismini vermek istemeyen Ellen adlı gösterici, yaptığı açıklamada, aylardan beri özgürlükler ve gerçeklerin ortaya çıkması için gösterilere katıldığını belirterek, “Bugün de medya kurumlarının önünden yürüyoruz çünkü biz hakarete uğruyoruz, tahkir ediliyoruz ve yanlış yansıtılıyoruz. Bunun son bulması lazım. Buna dikkat çekmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gösteri sırasında polisler, maske takmayan göstericileri sürekli uyardı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.