Almanya’da kısmi kısıtlama aylar sürebilir

Almanya’da kısmi kısıtlama aylar sürebilir

ABONE OL
15:45 - 23/11/2020 15:45
Almanya’da kısmi kısıtlama aylar sürebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya`da ikinci korona dalgası ilkinden çok daha ağır seyrediyor. Kasım ayı başından bu yana uygulanan kısmi kısıtlamanın en az 20 Aralık’a kadar uzatılması planlanıyor.

Federal ve eyalet hükümetleri tarafından ekim ayı sonunda kararlaştırılan kısmi tecrit, devam eden yüksek vaka  sayıları nedeniyle Noel öncesine kadar uzatılacak. Şansölye Angela Merkel ile eyaletlerin başbakanları önümüzdeki çarşamba konuyu masaya yatıracaklar.

Ancak gerçekleşecek görüşmeyle ilgili detaylar Alman Basın Ajansı DPA’ya ulaştı. Buna göre, önlemler 20 Aralık’a kadar ülke çapında uzatılacak.

Almanya’da kültür kuruluşlarının, restoranların ve spor tesislerinin çoğu kasım ayının başından beri kapalı. Yalnızca 7 gün içinde 100 bin kişi başına 35’ten az vaka olan federal eyaletler bundan muaf tutulabilecek. Rakamların önemli ölçüde düşmemesi durumunda önlemlerin 20 Aralık’tan itibaren 14 gün daha uzatılması da öneriliyor.

Yedi gün içinde 100 bin  kişi başına maksimum 50 vaka sayısı hedef olarak gösteriliyor. Bu sınırın altına düşen eyaletler de  önlemlerin genişletilmesinden muaf tutulacaklar.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.