*** Almanya'da Kırkpınar rüzgarı

*** Almanya'da Kırkpınar rüzgarı

ABONE OL
00:55 - 16/06/2019 00:55
*** Almanya'da Kırkpınar rüzgarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
Almanya’da Kırkpınar rüzgarı
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin de tanıtıldığı Almanya’daki ITB Berlin 2011 Fuarı devam ediyor
Fuara katılan efsanevi güreşçi Ahmet Taşçı, sporcu kişiliğiyle tanınan Rusya Başbakanı Vlademir Putin’i er meydanına davet ederek, meydan okudu.
Edirne Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, fuara katılan yağlı güreşin efsanevi güreşçisi Ahmet Taşçı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşi’ni her yönüyle ve dünyanın her yerinde onur ve gururla tanıtıklarını söyledi.
Almanya’daki fuarın ardından, 13-16 Mart tarihlerinde Rusya’da düzenlenecek Moskova MITT 2011 Fuarı’nda da Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini tanıtacaklarını ifade eden Taşçı, tanıtımlarda emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonu’na teşekkür etti.

alm-kirkpinar-ruz-c.jpg

PUTİN’İ ER MEYDANINA ÇAĞIRDI
Rusya’da sporcu kimliğiyle tanınan Rusya Başbakanı Putin’le de güreşmek istediğini belirten Taşçı, şunları kaydetti:
“Moskova’daki fuarı Rusya Başbakanı Putin açacak, kendisinin geleneksel spor dallarına olan ilgisini biliyoruz. Yağlı güreşte geleneksel bir spor dalı. Bu yüzden kendisine kispet giydirip Moskova’da er meydanında güreş tutmaya davet ediyorum ve kendisine meydan okuyorum. Ben güreşeceğine inanıyorum. Eğer böyle bir şey olursa Kırkpınar dünyada büyük ses getirir ve reklamı olur. Ayrıca Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da Moskova’daki fuara katılacağını duyduk, buna da ayrıca çok sevindik.”
Efsanevi güreşçi geçen yıl ki 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, gösteri güreşleri sergilemek için ülkemize gelen 4 sumo güreşçisinden biriyle de Er Meydanı’nda gösteri güreşi yapmıştı.

alm-kirkpinar-ruz-b.jpg

ha-ber.com 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.