Almanya’da IŞİD Operasyonu

Almanya’da IŞİD Operasyonu

ABONE OL
14:29 - 15/04/2020 14:29
Almanya’da IŞİD Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da düzenlenen operasyonda 4 Tacikistan vatandaşı IŞİD üyesi oldukları ve ülkedeki Amerikan askeri üslerine saldırı planladıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Federal Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde sabaha karşı Werdohl, Neuss, Siegen ve Heinsberg kentlerinde toplam altı adrese baskın düzenlendiği ve 9 Nisan’da çıkarılan yakalama emriyle aranan Tacikistan vatandaşları Azizjon B, Muhammadali G, Farhodshoh K. ve Sunatullokh K’nin gözaltına alındığı duyuruldu.

Söz konusu zanlılarla bağlantılı bir şüphelinin, 2019 yılının Mart ayında IŞİD’le bağı nedeniyle yakalanıp cezaevine konduğu da açıklandı. Başsavcılık, bu kişinin, diğer zanlılarla Almanya’da ABD’nin askeri kurumlarına saldırı düzenlemeyi planladığını bildirdi. Edinilen bilgiye göre, geçen yıl Ocak ayında IŞİD’e katılan ve yaşları 24 ila 32 olan zanlılar, örgütün Suriye ve Afganistan’da bulunan üst düzey iki yöneticisiyle bağlantı kurdu ve önce Almanya’da bir IŞİD hücresi kurmakla görevlendirildi. Bu kişiler daha sonra Tacikistan’da bombalı saldırı görevini üstlendi. Ancak planlamada yapılan değişiklikle, saldırıların Almanya’da düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Başsavcılık, hücre üyelerinin saldırıları ve terör faaliyetlerini finanse edebilmek için Almanya’da radikal dinci çevrelerden para topladığının ve bu paraların Türkiye üzerinden Suriye ve Afganistan’daki örgüt üyelerine gönderildiğinin saptandığını da açıkladı. Şüphelilerin ABD’nin Almanya’daki askeri kurumlarının yanısıra İslam karşıtı politikacılara yönelik suikast planı yaptığı da öne sürüldü. Operasyonda silah ve bombalarla planların da ele geçirildiği ifade edilirken, zanlıların tutuklanmaları talebiyle bugün hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.(VOA)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.