Almanya’da Enerji Fiyatlarına Karşı Protesto

Almanya’da Enerji Fiyatlarına Karşı Protesto

ABONE OL
17:22 - 22/10/2022 17:22
Almanya’da Enerji Fiyatlarına Karşı Protesto
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya’nın altı şehrinde bir araya gelen binlerce protestocu, artan enerji fiyatları ve yaşam maliyetlerini protesto etti. Protestocular hükümet fonlarının daha adil bir şekilde dağıtılmasını ve fosil yakıtlardan daha hızlı bir şekilde uzaklaşılmasını istedi.

Berlin, Düsseldorf, Hannover, Stuttgart, Dresden ve Frankfurt’ta yürüyen protestocular, enflasyonun düşürülmesinden nükleer enerjinin kapatılmasına ve yoksullar için daha fazla enerji fiyat sübvansiyonuna kadar her konuda sloganlar içeren pankartlar taşıdı.

Protestonun organizatörlerinden çevre örgütü Greenpeace’e göre protestolara yaklaşık 24 bin kişi katıldı. Polis Berlin’de yaklaşık 1800 protestocunun toplandığını söyledi.

Protestoları organize eden sendikalardan biri olan ver.di’nin başkan yardımcısı Andrea Kocsis, “Halk için sosyal açıdan dengeli bir mali yardıma acilen ihtiyacımız olduğunu göstermek istiyoruz. Hükümet çok şey yapıyor ama fonları bir su kabı ile dağıtıyor. Düşük gelirli insanların zenginlerden daha fazla desteğe ihtiyacı var” dedi.

Almanya Parlamentosu dün, hükümetin şirketleri ve hane halklarını artan enerji fiyatlarının etkisinden korumayı amaçlayan 200 milyar Euroluk kurtarma paketini onayladı.

Paket, hane halkları ile küçük ve orta ölçekli işletmeler için bir aylık gaz faturasını karşılayacak tek seferlik bir ödeme ve Mart ayından itibaren fiyatları sınırlayacak bir mekanizma içeriyor.

Ayrıca, elektrik şirketlerinin karlarından çekilecek ek finansmanla, spot fiyatlar için geçen Mart ayından itibaren geriye dönük olarak ve gelecek Aralık ayından itibaren hane halkı ve sanayi için elektrik fiyatlarının sınırlandırılmasını finanse edecek.

Almanya’da Eylül ayı enflasyonu, enerji maliyetlerindeki artışa bağlı olarak yüzde 10,9 ile son 25 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

VOA tarafından geçilen Almanya’da Enerji Fiyatlarına Karşı Protesto haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya’da Enerji Fiyatlarına Karşı Protesto haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya’da Enerji Fiyatlarına Karşı Protesto haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.