Almanya`da camiye mermili tehdit

Almanya`da camiye mermili tehdit

ABONE OL
21:06 - 06/03/2020 21:06
Almanya`da camiye mermili tehdit
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

DİTİB Röthenbach camisine mermili tehdit mektubu gönderildi. Mavi zarf içindeki mektupta “Asla Güvende Olmayacaksınız “yazısı yer aldı.

Almanya’da bir türlü bitmeyen yabancı düşmanlığı, Nürnberg yakınlarındaki DİTİB’e bağlı Röthenbach ‘taki imamı-Azam Camisine yollanan bir tehdit mektubu ile bir kez daha yüzünü gösterdi. Mektupta 7.65 mm çapında bir mermi ile birlikte   “ İhr werdet nimals sicher sein” ( ASLA GÜVENDE OLMAYACAKSINIZ ) yazısı yer aldı. Cami Başkanı Recep Çalık bir basın bildirisi yayımladı.

Bildiri şöyle:

NEFRET VE TERÖRÜ LANETLİYORUZ

“ Bugün camiimizin posta kutusuna mavi zarf içinde bir adet mermi ile domuz resimli karta ‘Hiçbir zaman emniyette olmayacaksınız!’ yazılı bir tehdit mektup posta ile bırakıldı. Derhal Polise gerekli şikâyet yapılarak olay kriminal incelemeye alındı. Polis yetkilileri gerekli önlemlerin alınacağını bildirdiler.

Geçtiğimiz günlerde Hanau’da gerçekleşen terör saldırısının cemaatimiz ve vatandaşlarımız üzerindeki etkileri henüz dinmemişken böylesine bir tehdit mektubu bizleri oldukça rahatsız etmiştir. Her türlü nefret ve terör söylemini bir kez daha lanetliyoruz.

HANAU SALDIRISI SONRASI ZİYARETTE BULUNMUŞLARDI

Önceki gün, Röthenbach Belediye Başkanı, Landrat Yetkilileri, Siyasi Parti, Kilise ve STK temsilcileri tarafından Hanau’da gerçekleşen terör saldırısını kınamak ve birlik beraberlik mesajı verme adına camiimize ziyarette bulunulmuştu.

Röthenbach’da böyle menfur bir olayın gerçekleşmiş olmasının bütün Röthenbach halkını rahatsız ettiğine inancımız tamdır.

VATANDAŞLARIMIZ DİKKATLİ OLSUNLAR

Cemaatimizin ve vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını ve herhangi şüpheli bir durumda polisi ve yetkili makamları bilgilendirmelerini, gereksiz paniğe kapılmamalarını önemle istirham ediyoruz.

Bu tür olayların açığa kavuşmasını, faillerin bir an önce bulunarak gerekli cezayı almalarını yetkili makamlardan bekliyoruz.

HASAN ASLAN: KORKMUYORUZ

Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Hasan Aslan’da sosyal medya hesabından bir bildiri yayımlayarak şunları yazdı:

“Bizi korkutamazsın. Sen bir korkaksın! Yüzünü bile gösteremezsin. Ama seni tanıyoruz. Hanau’da yüzünü gösterdin. Sen fakir domuzsun. Sadece nefret ve ajitasyondan yaşarsınız. Hep kazanacağız. Demokrasi, özgürlük ve temel değerler kazanacak. Birlikte Almanya’yız”.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.