Almanya’da Bir Araç Karnaval Yürüyüşüne Daldı

Almanya’da Bir Araç Karnaval Yürüyüşüne Daldı

ABONE OL
18:21 - 24/02/2020 18:21
Almanya’da Bir Araç Karnaval Yürüyüşüne Daldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

BERLİN — 

Almanya’nın batısındaki Volkmarsen kentinde bir otomobil karnaval yürüyüşüne daldı. Polis, olayda 30 civarında kişinin yaralandığını, sürücünün yakalandığını açıkladı. Alman Bild gazetesi yaralıların üçte biri civarının durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Olayın kaza olmadığı, sürücünün kasten kalabalığa daldığı ihtimali ağırlık kazanıyor. Welt gazetesinin haberine göre de polis sözcüsü, sürücünün bu eylemi kasten yapmış olduğunu düşündüklerini belirtti.

Sürücünün 29 yaşında bir Alman vatandaşı ve kentin yerlisi olduğu bilgisi verildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedilirken, sürücünün neden böyle bir eyleme giriştiği henüz bilinmiyor.

Alman haber sitesi HNA, görgü tanıklarına dayanarak, sürücünün kasten çocukları hedef almış göründüğünü ve “tam gazla” kalabalığın üzerine daldığını bildirdi.

Geçen hafta da yine Almanya’da bir silahlı saldırgan kendisi dahil 11 kişiyi öldürmüştü. Olay Almanya’da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü ırkçı saldırılardan biri olarak kayıtlara geçti.

Berlin’in 423 kilometre batısındaki Volkmarsen’de olay yerine polis araçları ve ambulanslar geldi.

Karnaval Almanya’nın batısındaki bazı kesimlerde, özellikle de Köln ve Düsseldorf gibi kentlerde çok popüler bir etkinlik. Kutlamaların en yoğun olduğu Pazartesi günündeki etkinliklere on binlerce kişi katılıyor, kostümlü sokak gösterileri ve yürüyüşler düzenleniyor.

Hessen eyaleti polisi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, olay yerine çok sayıda ekibin gönderildiğini, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Olay yerinden çekilmiş amatör fotoğraflarda, polis yetkililerinin olaya karıştığı tahmin edilen gümüş rengi bir Mercedes-Benz marka otomobilin yanında durduğu görülüyor.

Alman medyasında görgü tanıklarına dayandırılan haberlere göre, sürücü karnaval alanının etrafında polisin yerleştirdiği plastik bariyerleri kasten deldi. Otomobil kalabalığın içerisinde 30 metre civarında sürdükten sonra durdu. Olay yerel saatle 14.30 civarında meydana geldi.

Polis Hessen eyaletindeki tüm karnaval geçit törenlerini askıya aldı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.