Almanya`da BİG partisi için ağır iddialar

Almanya`da BİG partisi için ağır iddialar

ABONE OL
15:27 - 12/09/2020 15:27
Almanya`da BİG partisi için ağır iddialar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Metin ES / DUİSBURG

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde BİG partisinin seçmenin oylarını satın aldığı yönünde iddialar ortalığa saçıldı.Türklerin öncülüğünde kurulan Big-Dergâh adayı hakkında ağır iddialar var. İddiaya göre BİG-Dergah Duisburg adayı Selgün Çalışır’ın ses kayıtları internete düştü. Ses kaydında aday Çalışır’ın Türkçe olarak bir kişiye, mektupla oy kullanmaya işaret ederek “Sen bana 2 bin getir ben sana 5 bin vereceğim” dediği ileri sürülüyor.

Ses kaydının sosyal medyaya düşmesinden sonra gazetemize konuşan Selgün Çalışır, „Böyle birşey mümkün değil. Bunu yapanlar kötü niyetli. Bana karşı yapılmış bir komplo. Kimin yaptığını ortaya çıkaracağım “dedi.

SAVCILIK VE POLİS BASKINI

Ses kaydı ve iddialardan ötürü Duisburg polisi ve savcılığı işadamı Selgün Çalışır’ın evi ve işyerinde arama yaptı. Savcılıktan yapılan açıklamada,

“Arama sırasında kapsamlı deliller bulundu ve değerlendirilmesi gereken yüksek sayıda çift haneli oy pusulaları da bulundu. Bu belgeler de sahtecilik açısından kontrol edilmelidir. Seçim dairesine ise bilgi verildi” dendi.

Suçlamaları yanıtlamak üzere Big Parti Genel Başkanı Haluk Yıldız, Duisburg’daki belediye seçimlerine özel kurulan Big-Dergah ittifakı başkanı İbrahim Doğancı, Dergah Başkanı ve Big-Dergah Başkan Yardımcısı İsa Taşdemir, Türk ve Alman basın mensuplarının karşısına geçtiler. Basın toplantısına Alman basını yoğun gösterirdi.

EN UFUK ŞÜPHEDE YOLLARI AYIRIRIZ

Selgün Çalışır’ın avukatı ile görüştüklerini ve suçsuz olduğu yönünde açıklama yaptığını vurgulayan Genel Başkan Haluk Yıldız şöyle konuştu:

“Adayımız suçsuz olduğunu söylüyor. Avukatı soruşturmanın seyri dolayısıyla müvekkili hakkında partimize açıklama yapmıyor. Burada en ufak bir şüphe doğrulanırsa yollarımızı kesinlikle ayırırız. Dolayısıyla ‘Şaibe var, partiden atın’ deniyor ancak suçu henüz kanıtlanmadı. Biz sonuca göre hareket edeceğiz. Selgün Çalışır bu ses kaydının gerçeği yansıtmadığını bildiriyor. Bir kötülük yapıldığını bildiriyor. Anlaşılan partiden çok şahıs endeksli bir hareket bu.”

BÖYLE BİR OLAYLA ANILMAKTAN HAYA EDERİM”

BigDergah ittifakının başkanı İbrahim Doğancı ise,

“Böyle bir oluşumun hakkında, göçmenler hakkında böyle suçlamaların olması çok üzücü. Bizler güç birliğine gitmek istedik. Kültürel diyaloğa önem veren derneğimizle 30 yıldır uyum için çalışıyoruz. Genç akademisyenleri politikaya ısındırmak ve teşvik etmek istedik. Bu olayda da böyle bir konuyla anılmaktan haya ederim. Derneğimizin uzun bir geçmişi var. Olay savcılıkta. Eğer kanıtlanırsa Selgün Çalşır’ın aramızda durmasına imkân yok. Şüphe ve şaibeyle ise ilişkimizi kesemeyiz.” şeklinde açıklama yaptı.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

Dergah Başkanı İsa Taşdemir de “Doğru olmasa bile böyle bir durumdan bile derin üzüntü duyuyorum. Dergah adına şunu söyleyebilirim. Selgün’ün kendi sesi olduğu ispat edilmesi durumunda aynı çatı altında siyaset yapmayacağız. Selgün Bey’in tek bir oyu dahi parayla satın aldığı kanıtlanırsa bu bizim için yeterlidir. Böyle bir durumda yanında durmamız mümkün değil. Buna karşılık adaylarımız hakkında ortaya atılan her iddiayı da gerçekliğini araştırmadan kabul edip, adaylıktan almamız mümkün değil. Her iddiada aday çıkarsak bir adayımız bile kalmayabilir.” dedi.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.