Almanya’da Başbakan Scholz’a destek azalıyor

Almanya’da Başbakan Scholz’a destek azalıyor

ABONE OL
17:14 - 18/01/2024 17:14
Almanya’da Başbakan Scholz’a destek azalıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı ve Başbakan Olaf Scholz’a yönelik memnuniyetsizliğin arttığı öne sürülerek parti çevrelerinde şansölyeliğin Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius’a devredilmesi ihtimalinin konuşulduğu savunuldu.

Almanya’da son dönemlerde yapılan anketlere göre,Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan Olaf Scholz’a verilen destek en düşük seviyelere gerilerken, Savunma Bakanı Pistorius’un ise Almanya’nın açık ara en popüler politikacısı olduğu vurgulandı.

İsmi açıklanmayan SPD’li bir milletvekilinin, partideki durumu “Titanik gemisine” benzettiği aktarılan haberde, buzdağının görüldüğü halde geminin çarpmaması için kimsenin bir şey yapmadığı ifade edildi.

SPD’deki memnuniyetsizliğin arttığı, parti çevrelerinde, şansölyeliğin Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius’a devredilmesi ihtimalinin konuşulduğu belirtilen haberde, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisinin (AfD) Saksonya, Thüringen ve Brandenburg’daki eyalet seçimlerini kazanması durumunda, en geç sonbaharda şansölye değişikliği konusunun gündeme gelebileceği kaydedildi.

ETİKETLER

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.