Almanya`da Anadolu Ezgileri büyük ilgi gördü

Almanya`da Anadolu Ezgileri büyük ilgi gördü

ABONE OL
22:33 - 08/08/2019 22:33
Almanya`da Anadolu Ezgileri büyük ilgi gördü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Son cemre toprağa düşeli yirmi beş gün oldu. Toprak ısındı, su bitkilere, çiçeklere ve ağaçlara yürüdü. Tomurcuklandı çiçekler, ağaçlar bitkiler her yer bir başka güzelleşti. Bu güzel bahar akşamında, Chorforum’u dolduran türkü severlerin, söylenen türkülerle, gönül tellerine dokunuldu. Anadolu, Essen’e taşındı, anlamlı türküleri, dinleyen halk, neşelendi, hüzünlendi ve anavatan hasreti giderdi.

Ruhr Veliler Birliği’nin, Türk halk Müziği Birlik Korosunu, Şef Kazım Birlik yönetti. Elli kişilik dev koroya, on altı kişilik orkestra eşlik etti.

İki bölümden oluşan türkü gecesinde yirmi iki türkü okundu. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Dortmund Kültür Müdürü Jörg Stüdeman, Maria-Kunigunda-Schule Müdürü Udo Moter, Zukunft Bildungswerk Müdürü Turgay Tahtabaş, Yeşiller NRW, Parlamentosu eski Milletvekillerimizden Arif Ünal, Düsseldorf Başkonsolosluğu, Eğitim Ataşesi Hacer Özdoğan, Duisburg-Essen Üniversitesi Öğretim Üyesi ve NRW Hükümet Danışmanı Dr. Ahmet Ünalan, AADDB (Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği Genel Başkanı) Dr. Mustafa Tosun, NRW Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Blasberg Bense, Ansberg Valiliği Eğitim Direktörü Nianaber Willaredt, öğretmenler, öğrenciler ve türkü sever NRW halkı katıldı.

Bir diğer güzellik ise, Dost Kitabevi ve yazar Bahattin Gemici’nin salonda kitap standı açmış olmasıydı. Türkülerimiz kadar diğer güzellikler de gözümüze takıldı. Programı, Gonca Tosun öğretmenimiz, Türkçe ve Almanca dilinde sundu. Gonca öğretmenimiz, türkülerimizi seven okuyan ve yeni nesillere aktarması beklenen bir değerimiz.

Chorforum’da türkülerimizi dinlerken, kendimizi bir an Anadolu’da bulduk. Çiçeklerle süslenmişti Anadolu’nun her tarafı. Dağına taşına türkü ekiyordu halkımız, hepsi de sevgiye sarmalanmış hasret kokuyordu. Elleri nasırlanmış analar, anne karnındaki kuzunun postu yumuşaklığındaki sevgilerini gönderiyordu sevdiklerine. Anadolu’nun bağrında taa Sivas’ta madımak toplarken gençlerimiz, diğer taraftan dağına, taşına, ovasına türkü ekip, türkü biçiyorlardı.

ha-ber.com/Ahmet Birinci/Essen

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.