Almanya`da 20 Yıl Gönüllü Olarak Eğiteme Yön Verdiler

Almanya`da 20 Yıl Gönüllü Olarak Eğiteme Yön Verdiler

ABONE OL
00:40 - 20/11/2019 00:40
Almanya`da 20 Yıl Gönüllü Olarak Eğiteme Yön Verdiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Ren Vestfalya Veli Dernekleri Federasyonu, FOTEV-NRW’nin 20. kuruluş yılı sebebiyle Dortmund Dietrich Keuninghaus’da “Çokdillilik ve Eğitim„ konulu eğitim sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumda üç ana konular işlendi: 1. Toplumda Çokdillilik ve Çokkültürlülük, 2. Okul öncesinde, okullarda ve üniversitelerde çokdillilik ve 3. Aktüel çatışma alanları ve ırkçılık.

Almanya Türk Toplumu eski başkanı Kenan Kolat’ın moderasyonunu yaptığı sempozyumun açılışını FÖTEV NRW Başkanı Dr. Aysun Aydemir yaptı ve konuşmasında gönüllü çalışmaların önemine değindi. Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTED) eşbaşkanı Dr. Ali Sak ise açılış konuşmasında toplumda çokdilliliğin önemine vurgu yaptı.

Essen Başkonsolosu Şener Cebeci ve Münster Başkonsolosu Ahmet Davaz eğitimin ve özellikle de çokdilliliğin ve Türkçe anadili derslerinin önemine vurgu yapan birer konuşma yaptılar. Toplantıya Essen Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Fikret Mehmet Arargüç, Münster Eğitim Ataşesi Necmettin Güler, Dortmund Belediye Başkanı Ulrich Sierau’un yardımcısı ve değişik sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Dortmund Belediyesi, Dietrich-Keuning-Haus, Almanya Veli Dernekleri Federasyonu, Ruhr Veliler Birliği’nin MobilES projesinin de desteğiyle ortaklaşa düzenlenen sempozyumda, alanında uzman konuşmacıların yanı sıra Caner Kalembaşı da türkü ve şarkılarıyla çokdilliliğin ve anadilinin önemini vurguladı.

İlk bölümde konular değişik üniversitelerden gelen uzmanlar tarafından ele alındı. Prof. Dr. Ludger Hoffmann (Dortmund Teknik Üniversite), Prof. Dr. Sarah Schimke (TU Dortmund), Prof. Dr. Elke Montanarı (Üni Hildesheim), Prof. Dr. Cornelia Giebeler (FH Bielefeld), Prof. Yüksel Ekinci (FH Bielefeld), Prof. Dr. Claus Melter (FH Bielefeld), Dr. Monika Riedel (TU Dortmund), Dr. Shinchi Kameyama (TU Dortmund) konuşmalarında toplumda çokdillilik, ırkçılık ve ayrımcılık konularına değindiler.

Sempozyumun ikinci bölümünde ise katılımcılar üç ayrı çalışma gruplarına ayrılarak TU Dortmund’dan Sarah Reininghaus, Deniz Bayrak, Annika Frank, Muhail Sotkov, FH Bielefeld’den Philip Rollin ve Yasmina Ganouz-Touatı yönetiminde ırkçılık, ayrımcılık ve çokdilli eğitim konularını incelediler ve akabinde çalışma gruplarından çıkan sonuçlar hep birlikte değerlendirildi.

ha-ber.com/ Dortmund

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.