Almanya Yeni Corona Virüsü Dalgasına Hazırlanıyor  

Almanya Yeni Corona Virüsü Dalgasına Hazırlanıyor  

ABONE OL
19:00 - 18/07/2022 19:00
Almanya Yeni Corona Virüsü Dalgasına Hazırlanıyor  
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da son günlerde Corona virüsü vakalarında yeniden hızlı bir artış gözlenirken, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkililer okul tatillerinin sona ermesi ile birlikte özellikle de sonbahar aylarında yeni virüs dalgasına karşı alınacak önlemlerin hazırlığına başladı.

Ülkede bulaşıcı hastalıklarla ilgili verileri toplayan Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından açıklanan sayılara göre, son 7 günde 602 bin 930 yeni vaka tespit edildi.

Ülke genelinde haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısı insidans 725’e çıktı. İnsidans ocak ayında 1017 ile rekor kırmıştı. Salgının başından bu yana Almanya’da toplam 29 milyon 692 bin Corona virüs vakası tespit edilirken, 142 bin 533 kişi hayatını kaybetti.

RKI, Covid vakalarındaki artışın, Omicron’un BA.4 ve BA.5 olarak adlandırılan ve hızla yayılan alt varyantlarından kaynaklandığını açıklarken, vaka sayılarının ülke genelinde özellikle daha genç yaş gruplarında arttığını da bildirdi.

Dördüncü hatırlatma aşısı gerekli mi tartışması

Vaka artışlarının çok daha yükseleceğinden yola çıkılan sonbahar aylarında ülkede yeni bir aşılama kampanyasının başlatılması bekleniyor.

Mevcut araştırmalarda 60 yaş ve üzeri kişiler için dördüncü aşılamanın yüksek fayda sağladığına dair kanıtların saptandığını açıklayan Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, 60 yaşın altındaki kişilere de dördüncü aşıyı yaptırmalarını tavsiye etti. Lauterbach, “Dördüncü aşı ile tamamen farklı bir korunma düzeyine ulaşıyorsunuz ” diyerek, bir kez daha hatırlatma aşısı yapılmasını önerdi.

Ancak bu öneri tepkilere de neden oldu. Çok sayıda sağlık uzmanı, halihazırda yapılan aşıların Covid’in daha önceki Delta ve Omikron varyantları için yararlı olduğunu, sonbahar aylarında BA.4 ve BA.5’e adapte edilen yeni aşıların çıkacağını ve dördüncü aşı için şimdilik beklemeyi tavsiye ediyor.

Bu konuda resmi açıklama ve tavsiye yetkisi bulunan Daimi Aşı Komitesi (Stiko) Başkanı Thomas Mertens de, Lauterbach’ı haklı çıkaracak herhangi bir bilimsel verinin bulunmadığını söyledi.

Lauterbach ve Stiko daha önce yaptıkları değerlendirmeler sonucunda, dördüncü aşıyı sadece 70 yaş üstünde olanlarla, kronik hastalıkları bulunanlara tavsiye etmişlerdi. Verilere göre, nüfusun sadece yüzde 7,5’i dördüncü doz aşısını yaptırdı.

Birinci doz aşısını yaptıranların oranı yüzde 77,8, ikinci dozu yaptıranların oranı ise yüzde 76,2 olarak belirlendi. Bu arada 3,9 milyon aşının geçerlilik süresi dolduğu için imha edileceği açıklandı.

Maske zorunluluğuna dönüş hazırlığı

Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, yaz tatili sonrası Corona virüsü vakalarındaki artışın sürmesi durumunda özellikle kapalı yerlerde maske takılması uygulamasına başlanacağını bildirdi.

Maske takmanın etkili olduğunun kanıtlandığına dikkati çeken bakan, hükümetin bu yönde bir ön çalışma yaptığını açıkladı. Buschmann, planlanan önlemler arasında geçen kış uygulanan okulların kapatılması ve sokağa çıkma yasağı gibi bir tam kapanmanın kesinlikle söz konusu olmayacağını söyledi.

Almanya‘da 2020 Mart’ından sonra günlük yaşamı belirleyen pandemiye karşı kısıtlamalar ve zorunlu önlemler, 1 Nisan’da kaldırılmıştı.

Sosyal temas kısıtlamaları, kültürel etkinliklerde katılımcı sınırlaması ve okullardaki önlemler sona ererken, hastaneler, huzurevleri ve sığınmacı yurtları gibi tesisler ile toplu taşıma araçları dışında maske kullanma zorunluluğu da kalkmıştı. Ücretsiz hızlı korona testi yaptırma olanağı da, haziran sonu itibarıyla sona erdi.

VOA tarafından geçilen Almanya Yeni Corona Virüsü Dalgasına Hazırlanıyor   haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya Yeni Corona Virüsü Dalgasına Hazırlanıyor   haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya Yeni Corona Virüsü Dalgasına Hazırlanıyor   haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.