Birçok ülke Corona virüsü aşısının halka ulaştırılması için hazırlıklar yapmaya başlıyorlar. ABD ve Almanya da önümüzdeki ay halka aşı yapılmaya başlanması için hazırlıklarını sürdürüyor.
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Pazar günü yaptığı açıklamada, Avrupa kurumları tarafından bir aşının yıl sonuna kadar onay alması ve hemen ardından da aşılamaya başlanması konusunda iyimser olduğunu söyledi.
ABD’de de Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) onay vermesinin ardından 11 Aralık tarihinden itibaren halka aşı yapılmaya başlanması planlanıyor. Dairenin Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen aşıyı acil kullanım amacıyla onaylaması bekleniyor.
ABD’de ilk olarak sağlık çalışanlarına aşı yapılacağı açıklandı. Ülkede bugüne kadar yaklaşık 1.400 sağlık çalışanı Corona enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti. Ölenlerden üçte birinin hemşireler olduğu belirtiliyor.
Haftasonu düzenlenen G-20 zirvesinde de liderler, Corona virüsü aşılarının yoksul ülkelere de ulaştırılması konusunda ortak çalışma sözü verdi.
Halka aşı yapılmaya başlanmasına yönelik hazırlıklar sürerken aşı olmak istemeyenlerin de ciddi bir çoğunluk olduğuna dikkat çekiliyor. Son araştırmalar, dünya genelinde yaklaşık yüzde 25’lik bir kesimin aşı olmak istemediğini ortaya koyuyor.
VOA tarafından geçilen ABD ve Almanya Toplu Aşı Hazırlıklarına Başlıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD ve Almanya Toplu Aşı Hazırlıklarına Başlıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD ve Almanya Toplu Aşı Hazırlıklarına Başlıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
GÜNCEL
1 saat önceALMANYA
4 saat önceGÜNCEL
10 saat önceAVRUPA
11 saat önceGÜNCEL
14 saat önceGÜNCEL
16 saat önceGÜNCEL
17 saat önce