Almanya, Türkiye´yi yeniden ‘yüksek riskli bölge’ ilan etti

Almanya, Türkiye´yi yeniden ‘yüksek riskli bölge’ ilan etti

ABONE OL
11:34 - 14/08/2021 11:34
Almanya, Türkiye´yi yeniden ‘yüksek riskli bölge’ ilan etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya´da pandemiye karşı alınan önlemlerin tespitinden sorumlu olan „Robert Koch Enstitüsü“nün Türkiye´yi yeniden „yüksek riskli bölge“ olarak ilan etmesinin ardından önümüzdeki Salı gününden başlayarak Türkiye´deki tatilden Almanya´ya geri dönenler için yeni sert şartlar geçerli olacak.

DRV tarafından paylaşılan bilgilere göre tamamen aşılı olan tatilciler için değişen bir şey olmayacak. Tek yapmaları gereken şey, geri dönüş için dijital giriş formunu doldurmak ve sertifikalarını yüklemektir.

Henüz tam aşılı olmayanlar içinse durum bir hayli farklı olacak. Onların Almanya´ya giriş yaptıktan sonra karantinaya girmeleri lazım. 14 günlük karantina beş günden sonra yapılacak negatif sonuçlu bir test ile kısaltılabilir.

Bu uygulama çocuklar için de geçerldir, fakat bir farkla: 12 yaştan küçük olan çocukların karantina süresi sadece beş günlük. 12 yaştan büyük olan çocuklar tıpkı büyükler gibi beşinci günden sonra yapılacak negatif bir test sonucuyla karantinadan çıkabilecek.

DRV Başkanı Norbert Fiebig, çocuklar için istenilen şartları sert bir dil ile eleştiriyor ve „bu özellikle küçük çocukları olan aileleri kötü şekilde etkileyecek ve onlar için bir haksızlık, çünkü 12 yaştan küçük çocukların aşı olmaları mümkün değil. Ailelerin karantinasız geri dönüş yapmaları buna göre imkansız olacak“ diyor.

Özellikle şu anda birçok çocuklu ailenin Türkiye´de tatil yaptığına dikkati çeken Fiebig, „Federal Almanya Hükümeti´nin bu kararın AB kararlarına uyum göstermediğine daha önce de işaret etmiştik. Bunu bir an önce değiştirmek lazım“ diye konuştu.

Avrupa Birliği bir kaç hafta önce annesi ve babasıyla seyahat eden çocukların karantinadan muaf tutulması için çağrıda bulunmuştu.

DRV tarafından paylaşılan bilgilendirme yazısında değişen şartlardan dolayı tatilini yarıda kesmek isteyenlerin tatili satın aldıkları tur operatörü şirketine başvuru yapabilecekleri ve tur operatörlerinin kendilerine yardımcı olacaklarını belirtiyor. Fakat yazıda aynı zamanda tatilin yarıda kesmek için neden olmadığına, tatilin planlandığı şekilde bitirilebileceği konusunda da bilgi veriliyor.

DRV´nin tahminlerine göre şu anda paket turu satın almış olan aşağı yukarı 170 bin Alman turistin Türkiye´de bulunması düşünülüyor. Buna kendi tatilini kendi organize etmiş olan binlerce kişinin daha eklenmesi gerekiyor. (Tourexpi) Resim: DRV

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.