Almanya: Rusya’nın askeri faaliyetlerini kaygıyla izliyoruz

Almanya: Rusya’nın askeri faaliyetlerini kaygıyla izliyoruz

ABONE OL
16:30 - 15/11/2021 16:30
Almanya: Rusya’nın askeri faaliyetlerini kaygıyla izliyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman hükümeti, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri haraketliliğinden endişeli olduğunu açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Rusya’nın Ukrayna sınırında askeri hareketliliğine değindi.

“Faaliyetleri kaygıyla izliyoruz”

Burger, bu konuda transatlantik ortaklar ile yoğun görüşmeler içinde olduklarını ve askeri gerginliğin önlenmesi gerektiğini belirterek, “Rusya’nın bu askeri faaliyetlerini kaygıyla izliyoruz” dedi.

Başbakan Angela Merkel’in de geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü söyleyen Burger, “Zaten gergin olan durumu daha da kötüleştirmemek için Rusya’nın askeri faaliyetler ve hareketlerinde itidalli olması önemli” diye konuştu.

Rusya müzakere masasına dönmeli

Rusya’nın askeri faaliyetleriyle ilgili güven vermesi gerektiğini dile getiren Burger, ayrıca Rusya’nın müzakere masasına dönmesi ve Ukrayna’daki ayrılıkçılar üzerinde etkisini kullanması çağrısında bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus ordusunun Ukrayna sınırı yakınında son haftalarda geniş çaplı ve alışılmadık şekilde yoğunlaştığını, bunun bahar aylarında Rusya’nın Kırım ve Karadeniz’de askeri yığınak yapmasıyla benzerlik taşıdığını belirtti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.