Almanya mayısta G7’in ana finans toplantısına ev sahipliği yapacak

Almanya mayısta G7’in ana finans toplantısına ev sahipliği yapacak

ABONE OL
13:02 - 26/01/2022 13:02
Almanya mayısta G7’in ana finans toplantısına ev sahipliği yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın dünyanın en gelişmiş yedi sanayi ülkesinin oluşturduğu G7’nin ana finans toplantısına 18-20 Mayıs tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya’nın 1 Ocak itibarıyla bir yıllığına üstlendiği dönem başkanlığı süresince zorlukların büyük olduğunu belirtti.

Lindner, “Bu yıl zorluklar özellikle büyük. Enflasyon ve artan borç görüyoruz. G7 ülkelerinin istikrarın çapaları olarak özel bir rolü var. Ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürülebilir kamu maliyesine dikkat etmeliyiz.” dedi.

Mali istikrarın yatırım ve yeniliği teşvik etmek için gerekli olduğunu vurgulayan Lindner, “Küresel krizden çıkmamızın, iklim koruma ve dijitalleştirmede gelecekteki görevlerde ustalaşmamızın tek yolu bu.” değerlendirmesinde bulundu.

Gazetenin haberine göre, G7’nin ana finans toplantısı 18-20 Mayıs tarihleri arasında Bonn yakınlarındaki Koenigswinter kentinde yapılacak.

G7’yi ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Kanada ve Japonya oluşturuyor. Almanya, G7 dönem başkanlığı süresince iklimin korunması, Kovid-19 ile mücadele ve demokrasilerin direncini güçlendirme başlıklarının 3 temel öncelik olacağını açıklamıştı.

Almanya, 26-28 Haziran’da ise Bavyera Alpleri’nde bulunan Elmau Şatosu’nda G7 zirvesine ev sahipliği yapacak.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.