Almanya ile Rusya Arasında ‘Medya Savaşı’

Almanya ile Rusya Arasında ‘Medya Savaşı’

ABONE OL
19:43 - 03/02/2022 19:43
Almanya ile Rusya Arasında ‘Medya Savaşı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rus yetkililer, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle’nin Moskova bürosunu kapatma kararı aldıklarını açıkladı. Karar, Almanya’nın Rus devlet kanalı RT’ye Almanya’da yasak getirmesinin ardından geldi.

Moskova’dan bugün yapılan açıklamada, Alman yayın kuruluşu DW’nin Rusya’da faaliyet göstermesine izin verilmeyeceği, kurumun “yabancı ülke ajanı” olarak nitelendirileceği belirtiliyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, karar kapsamında, Rus kanal RT-Almanya’ya yasak getirilmesinde rol oynayan Alman yetkililerin Rusya’ya girişi de yasaklanıyor.

Almanya’da yayın kuruluşlarının ruhsatlandırmalarından sorumlu kurum ZAK hafta başında, Rus yayın kanalı RT-Almanya’nın Sırbistan ruhsatıyla faaliyet gösterdiğini, bunun uygun olmadığını belirterek kuruluşun faaliyetlerini durdurdu.

Almanya’nın bu adımının “dostça olmadığını” savunan Rus yetkililer de Alman yayın kuruluşu DW’yi hedef aldı.

DW yetkililerinden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

İki ülkenin karşılıklı misilleme adımları, Ukrayna krizinde gerginliğin tırmanmaya devam ettiğinin bir işareti olarak yorumlanıyor. Ukrayna sınırında askeri faaliyetlerini arttırması nedeniyle Ukrayna’ya işgal hazırlığıyla suçlanan Rus yetkililer, bu suçlamaları reddediyor ve NATO’nun bölgedeki varlığının Rusya’ya karşı tehdit unsuru oluşturduğunu savunuyor.

VOA tarafından geçilen Almanya ile Rusya Arasında ‘Medya Savaşı’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya ile Rusya Arasında ‘Medya Savaşı’ haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya ile Rusya Arasında ‘Medya Savaşı’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.