Almanya Hava Trafiğini Kısmen Durdurmaya Hazırlanıyor

Almanya Hava Trafiğini Kısmen Durdurmaya Hazırlanıyor

ABONE OL
20:02 - 28/01/2021 20:02
Almanya Hava Trafiğini Kısmen Durdurmaya Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da Corona vakalarında azalma kaydediliyor, ancak mutasyona uğramış virüs endişesi de sürüyor. Berlin, virüsün özellikle İngiltere’de görülen yeni türlerinin ülkeye taşınmasını önlemek için hava trafiğini kısmen durdurmayı hedefliyor.

Bu konuda dün Alman basınında çıkan haberleri doğrulayan Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, hava trafiğini bazı destinasyonlarda sıfıra indirmeyi öngören taslağın hazır olduğunu ve muhtemelen yarın hükümet tarafından onaylanarak, devreye sokulacağını duyurdu.

Hükümetin önce Avrupa Birliği’nin bu yönde vereceği yeni seyahat kısıtlamaları kararını beklemeyi düşündüğü, ancak AB’de bu konuda ortak bir tavır almamın zorlaşması üzerine, Almanya’nın tek başına hareket etme kararı verdiği bildirildi.

Plana göre, ilk etapta İngiltere, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya ile tüm uçuşlar muhtemelen Pazar gününden itibaren karşılıklı olmak üzere durdurulacak. Bu ülkelerde yaşayan Almanlar’ın Almanya’ya dönüşlerine istisnai olarak izin verilirken, Almanya’da yaşayan sözkonusu ülkelerin vatandaşlarının durumu konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Bir bakanlık sözcüsü, mutasyonun başka ülkelerde de tehdit edici bir boyut kazanması durumunda, planlanan uçuş yasağının genişletilebileceğini ifade etti.

Merkel: “Tatil için uçanlar, patlamaya hazır bir barut fıçısının üstünde oturduğumuzu kavramıyorlar “

Başbakan Angela Merkel hafta başında partisinin grup başkanları toplantısında virüsün yeni varyantlarının tehlikelerine dikkat çekmiş,

uluslararası hava trafiğinin sürmesini “büyük bir tehlike” olarak tanımlamıştı. Noel ve yılbaşı tatillerinde 50 bin kişinin İspanya’nın Kanarya Adaları’nda tatil yapmasını örnek gösteren Merkel, Corona’ya karşı verilen mücadelede verilen tüm emeklerin boşa gidebileceğini belirterek, “Bu durumda halen tatil için uçanlar, patlamaya hazır bir barut fıçısının üstünde oturduğumuzu kavramıyorlar” diye konuştu.

Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer uçuş yasağının hedefinin, “Çok bulaşıcı olan virüsün Almanya’ya gelmesini engellemek” olduğunu söyledi. Muhalefet partilerinden Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner, federal hükümeti eleştirerek, seyahat kısıtlamalarının kapsamının genişletilmesiyle ilgili planların bir faydası olmayacağını, bunun yerine havalimanlarında ve uçuş öncesinde testlerin sıkılaştırılması gerektiğini belirtti.

Berlin’de yapılan yorumlarda, seyahat yasağından bu ülkelere uçan Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’nın olumsuz etkileneceği ve ekonomik durumunun daha da kötüleşeceği ifade ediliyor. Lufthansa, pandemi nedeniyle uçuşlarını azaltmasına ve devlet yardımlarına rağmen geride kalan yıl 5 milyar 600 milyon Euro zarar etmiş ve 2021’de en az 29 bin çalışanın işine son verileceğini duyurmuştu.

Vaka sayıları düşüyor

Bu arada Almanya’da yeni vaka sayılarındaki düşüş devam ediyor. Son 24 saatte tespit edilen vaka sayısı 17 bin 553 olarak duyurulurken, son 7 günde 100 bin nüfusa göre vaka sayısı geçen Ekim ayından bu yana ilk kez 98 olarak tespit edildi. Salgın son 24 saat içinde 900 can aldı.

Aşı zirvesi önerisi

Öte yandan aşı şirketlerinden arka arkaya gelen üretim ve tedarik sorunu haberleri yoğun tepkilere yol açarken, Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn aşı tedarik sürecindeki sıkıntıların en az 10 hafta daha süreceğini bildirdi.

BioNTech’deki gecikmenin yanı sıra, AstraZeneca’nın ilk etapta taahhüt ettiği 80 milyon doz aşıdan sadece 31 milyon doz verebileceğini açıklamasının tüm planları alt üst ettiğini aktaran Bakan Spahn, salgına karşı mücadelenin nasıl devam edeceğinin ele alınması amacıyla tüm eyaletlerin ve federal hükümetin katılacağı bir “aşı zirvesi” yapılmasını önerdi.

VOA tarafından geçilen Almanya Hava Trafiğini Kısmen Durdurmaya Hazırlanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya Hava Trafiğini Kısmen Durdurmaya Hazırlanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya Hava Trafiğini Kısmen Durdurmaya Hazırlanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.