Almanya efsanesi çöktü, Aldi daha organize

Almanya efsanesi çöktü, Aldi daha organize

ABONE OL
00:52 - 03/04/2021 00:52
Almanya efsanesi çöktü, Aldi daha organize
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Oktan Erdikmen tarafından geçilen Almanya efsanesi çöktü, Aldi daha organize – 2 Nisan 2021 Oktan Erdikmen haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya efsanesi çöktü, Aldi daha organize – 2 Nisan 2021 Oktan Erdikmen haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Ey FDP, SPD, CDU, CSU, tek siz efsane Almanya değil. Hiç şüphesiz Arap ülkelerin de sonları gelecek. Başta petrol kralı Suudi’ler olmak üzere, onlarında sonu gelecek. Saltanat içinde yaşayan zalim Suudi zenginleri de tepe takla gelecek.
    Allah; Kur’an’da sürekli zalimleri eleştirirken, onları yerden yere vurduğunu anlarız. Alın teri sömürenleri, haksızlık adaletsizlik yapanlara karşı olmamız, kıyamda durur gibi onlara baş kaldırmamızı anlarız. Buna güç yetiremeyen insanların yardımına vakti zamanı geldiğinde Allah koşar. Geçmiş peygamberlik tarihinde bu aynen böyle olmuştur. Allah; bize, bir çok ayette zulüme uğrayanların yanında olduğunu, hakkı ve adaleti yerine getireceğini kendisini vacip kılmış. Allah; bir çok ayette bize, zulüme uğramışların yanında olduğunu zalimlere karşı savaşmamızı da bir hak olduğunu anlarız. Velevki bu müslüman bile olsa zalim ise, zulüm yapıyorsa ona karşı savaş açmak farzdır. Asıl cihad budur. Cihad’ın bir başka anlamı da budur.
    Yoksa Allah Kur’an’da bize neden sürekli geçmiş tarihten yaşananları anlatır ki?
    Kur’an bize bir rehber bir yol gösterici ise, neden bize gelecekten anlatmaz da, hep sürekli geçmişten hangi Kavimleri helak ettiğinden anlatır. İnsan; bunları okurken, bunlar bizi neden ilgilendirir demeden geçemiyor değilmi. Oysa Rabbim bize, başımıza gelecek felaketlerden haberdar etmektedir.
    İçinde bulunduğumuz zerreden küçük bir damlacık Coronavirus’a karşı nasıl diz çöktürdüğünü anlamayacak kavramayacak kadar beyinsiz insanlar yaşamakta içimizde.
    Kavimlerin helak olması için, İlla Nuh’un gemisi olması gerekmez. Ad, Semud, Lut kavmi dönemleri yaşanması gerekmez. Firavunun yaşadığı 4000 yıl öncesinde bulunmak gerekmez. Firavun’un ahlakı karakteri içimizde yaşıyor olması bu sizce yeterli değilmi?
    Allah; bu sömürü, emek çalanların dünya düzenini değiştirmek için 2019 yılı sonunda takdiriyle başlattı. Varmı buna itirazı olan bu böyle değildir diyen, ona bir başka dilden konuşayım anlatayım.

    Yanıtla
    +0
    -0