Almanya Dışişleri Bakanı İsrail’de

Almanya Dışişleri Bakanı İsrail’de

ABONE OL
22:22 - 11/11/2023 22:22
Almanya Dışişleri Bakanı İsrail’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Dışişleri Bakanı İsrail’e bir ziyarette bulundu. Tel Aviv’de açıklamalarda bulunan Annalena Baerbock, uluslararası kamuoyunun Gazze’deki operasyonların sivil halk üzerindeki etkilerini azaltmaya odaklanması gerektiğini söyledi.

Alman Bakan, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen’le biraraya geldi. Daha sonra basına açıklamalarda bulunan Baerbock “Nereye bağlı olduklarına bakılmaksızın, insani acıların kontrol altına alınmasına yardımcı olmak isteyen tüm devletler, muhalefete katlanmak zorunda kalsalar bile bu konuda işbirliği yapmalıdırlar. Körfez’de, Batı Şeria’da ve bugün İsrail’de önerdiğim şey buydu ve Brüksel’de bu önerimi taşıyacağım” diye konuştu.

İsrail’in Gazze’de kara ve hava operasyonları sürüyor.

Baerbock, bölge ziyareti kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a da gitti. Alman Bakan ayrıca Batı Şeria’da Filistinli yetkililerle de biraraya geldi.

Baerbock, “Meslektaşım Eli Cohen’e Almanya’nın İsrail ile sarsılmaz dayanışması konusunda güvence verdim. Dünya, İsrail’in tetiklemediği bir savaşa, İsrail’in kendini savunma hakkına ve Hamas’ın kalkan olarak kullandığı Gazze halkının çektiği acılara ilişkin farklı önyargılarla bakıyor” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Almanya Dışişleri Bakanı İsrail’de haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya Dışişleri Bakanı İsrail’de haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya Dışişleri Bakanı İsrail’de haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.