Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Kiev’i Ziyaret Etti

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Kiev’i Ziyaret Etti

ABONE OL
19:51 - 25/10/2022 19:51
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Kiev’i Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya’nın işgalinin başlangıcından bu yana ilk kez Ukrayna’yı ziyaret etti. Steinmeier’ın ziyareti, Batılı ülkelerin savaş sonrasında Ukrayna’yı yeniden inşa etme planlarını ele almaya başladığı dönemde gerçekleşti.

Almanya Cumhurbaşkanı, Ukrayna’ya vardıktan sonra yaptığı açıklamada, “SİHA, seyir füzeleri ve roketlerle düzenlenen hava saldırılarının yoğunlaştığı bu dönemde Ukraynalılar’a dayanışma mesajı göndermek benim için önemliydi” dedi.

Rus kuvvetlerinin sekiz aydır süren saldırıları, Ukrayna’da konutların, kamu binalarının ve enerji şebekelerinin zarar görmesine neden oldu. Dünya Bankası, Ukrayna’ya şimdiye kadar verilen zararın 345 milyon doları bulduğunu tahmin ediyor.

Almanya’da çoğunlukla simgesel olarak kabul edilen Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Steinmeier, daha önce iki kez Ukrayna’ya gitmek istemişti.

Polonya ve Baltık ülkelerinin cumhurbaşkanlarıyla Nisan ayında Ukrayna’yı ziyaret etmeyi planlayan Steinmeier, “Kiev’de istenmediği” gerekçesiyle bu ziyareti gerçekleştirememişti.

Steinmeier, Almanya Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Rusya’yla sıcak ilişkiler kurduğu gerekçesiyle Ukrayna’da eleştirilere maruz kalmıştı.

Geçen hafta yapılması planlanan ziyaret ise güvenlik kaygıları nedeniyle ertelenmişti.

Steinmeier’ın ziyareti aynı zamanda Rusya’nın son haftalarda Ukrayna enerji altyapısına saldırıları arttırması üzerine Ukraynalılar’ın bu kışı daha az elektrik enerjisiyle geçirmeye hazırlandığı döneme denk geldi.

Ukrayna’nın güneyindeki Mikolayiv kentinde yaşayanlar, su ve temel ihtiyaç malzemeleri alabilmek için sıraya girdi. Ukrayna kuvvetleriyse işgal altındaki Herson kentine ilerlemeyi sürdürdü.

Öte yandan İngiltere Savunma Bakanlığı, “Ukrayna’nın giderek daha etkili hale gelen hava savunmasını delmek için” Rusya’nın daha fazla sayıda SİHA kullanabileceğini bildirdi.

Bunun nedeni, Rus yapımı uzun menzilli hassas silahların “sayısının giderek azalması” ve SİHA’ların bu silahların yerini almasının planlanması.

Bakanlık, Rusya’nın “topçu mühimmatının azaldığını” bildirdi.

Washington’daki Savaş Çalışmaları Enstitüsü de “Rus hava, füze ve SİHA saldırılarının temposunun yavaşlamasının, azalan füze ve SİHA stoklarının bir yansıması ve saldırıların Rus stratejik askeri hedefleri yerine getirmedeki kısıtlı etkinliği” olduğunu kaydetti.

Saldırıların azalmasına rağmen Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, doğudaki Donetsk bölgesindeki son Rus topçu saldırısının en az 7 sivilin ölümüne, 3 sivilin yaralanmasına neden olduğu bildirildi.

Saldırılar, Rusya’nın stratejik konuma sahip Bakmut ve Avdiivka kasabalarına baskıyı arttırdığı sırada düzenlendi.

Melitopol Belediye Başkanı Ivan Fedorov, Rus istihbarat dairesi Federal Güvenlik Servisi’nin merkezine evsahipliği yapan ofis binasıyla yerel bir televizyon kanalının bulunduğu binanın yakınında bugün bomba yüklü bir aracın infilak ettiğini söyledi.

Melitopol’un Moskova tarafından atanan idarecileri, patlamada 5 kişinin yaralandığını bildirdi.

Melitopol, Rus ordusu tarafından işgalin erken safhalarında ele geçirdiği ve geçen ay Moskova’nın üç bölgeyle birlikte ilhak ettiği Zaporijya bölgesinde bulunuyor.

VOA tarafından geçilen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Kiev’i Ziyaret Etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Kiev’i Ziyaret Etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Kiev’i Ziyaret Etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.