Alman siyasetçilerden Erdoğan seçmenlerine tepkiler: Çifte vatandaşlık durdurulsun talepleri

Alman siyasetçilerden Erdoğan seçmenlerine tepkiler: Çifte vatandaşlık durdurulsun talepleri

ABONE OL
17:57 - 01/06/2023 17:57
Alman siyasetçilerden Erdoğan seçmenlerine tepkiler: Çifte vatandaşlık durdurulsun talepleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’daki Türk seçmenlerin yüzde 67’sinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy vermesi ve Erdoğan’ın yeniden seçilmesi sonrası sokaklardaki sevinç gösterileri Alman siyasetinde hararetli tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

Nitekim muhaleffetteki Birlik Partilerinin (CDU/CSU) ve sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) önde gelen isimleri, hükümetin kararlaştırdığı yeni vatandaşlık yasasının durdurulmasını talep etti.

Birlik Partileri’den, aynı zamanda Bavyera Eyaleti Dışişleri Bakanı olan Joachim Herrmann, yeni yasanın çifte vatandaşlığı da içermesini eleştirdi ve “Hükümetinin planı, gelecekte daha fazla Alman vatandaşının yabancı bir ülkenin seçimine katılmasına ve muhtemelen oradaki otokratlara oy vermesine katkıda bulunacak. Kendimizi kandırmayalım: Bu aynı zamanda Almanya’daki başka ülkelerin seçim kampanyalarının da artmasına yol açacaktır. Halbuki doğrusu Alman vatandaşlığını alanın yaşam merkezinin nerede olduğu konusunda da net bir tavır koymasıdır” dedi.

Erdoğan’a oy verenleri “uyumsuz” olarak niteleyen Birlik Partilerinin (CDU/CSU) Meclis Grubu Genel Sekreteri Thorsten Frei (CDU), çifte vatandaşlığa da imkan tanıyan yasal düzenleme için “Yeterince uyum sağlamamış daha fazla insanın vatandaşlığa geçme riskini arttıracak. Öncelikle uyumun başarıya ulaşması gerekiyor, sonra vatandaşlık verilmesi düşünülebilir” diye konuştu.

Çifte vatandaşlığın tartışmaya açılmasını eleştiren Almanya Türk Toplumu Eş Başkanı Gökay Sofuoğlu ise, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarına göre tartışmalarının başka bir düzeye taşınması ve çifte vatandaşlığın sorgulanması Alman demokrasisi için çok kötü sonuçlar doğurabilir, bundan kaçınılmalı” dedi.

Alman hükümeti, daha iki hafta önce Almanya’da başta Türkiye kökenliler olmak üzere göçmenlerin uzun yıllardır beklediği çifte vatandaşlığı kolaylaştıran düzenleme konusunda uzlaşmıştı. Yani yasaya göre isteyen kendi vatandaşlığından çıkmadan çifte vatandaş olma hakkına kavuşulabilecek. Ebeveynlerden birinin beş yıldır yasal olarak ikamet etmesi halinde, ülkede dünyaya gelen çocukları otomatik olarak Alman vatandaşlığını kazanacak. Bu kişiler, ebeveynlerinin vatandaşlığını da koruyarak çifte vatandaşlık hakkına da sahip olacak. Tasarının bu yıl içinde yasallaşması öngörülüyor.

VOA tarafından geçilen Alman siyasetçilerden Erdoğan seçmenlerine tepkiler: Çifte vatandaşlık durdurulsun talepleri haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Alman siyasetçilerden Erdoğan seçmenlerine tepkiler: Çifte vatandaşlık durdurulsun talepleri haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Alman siyasetçilerden Erdoğan seçmenlerine tepkiler: Çifte vatandaşlık durdurulsun talepleri haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Mert

      İşte ahlaksızlık tam da budur. Zira insanoğlu çiğ süt emmiştir, her işinde hile ve inkârcı taraftar olurlar şayet ahlâkı bozuksa. Müslümanlar neden Ahlâksız.
      Oysa bu alttaki ayetler ortadayken bunları hangi rafa kaldırdınız.
      “Ve sen elbette yüce bir ahlâk üzeresin. (Kalem 68:4)

      Tabiki birde şu ayet var.
      “Bu da, bir millet kendilerinde bulunanı (güzel ahlâk ve meziyetleri) değiştirinceye kadar Allah´ın onlara verdiği nimeti değiştirmeyeceğinden dolayıdır. Gerçekten Allah işitendir, bilendir. (Enfâl 8:53)

      O zaman bu ayeti de unutmadan ilave edelim ne dersiniz.
      “Çünkü sen onları bırakırsan kullarını saptırırlar; yalnız ahlâksız, nankör (insanlar) doğururlar (yetiştirirler).”
      (Nûh 71:27)

      Avrupa ülkesinde yaşayan milyonlarca insan, yaşadıkları ülkelerde demokrasinin hazını alırken, cepleri EUR ve altlarında Jeep, Mercedes, BMW, Porsche gibi arabaları kullanırken. Yılın 12 ayında et, salam, sucukları lopur lopur tüketirlerken, yaşadıkları ülkede SPD gibi partilere Sosyal Demokratlara oy verirlerken, benim bizim hakkımızı hukukumuzu koruyor diye bu partilere oy verirken, ancak Türkiye söz konusu olduğunda muhafazakarlığa dindarlığa soyunarak Milli Görüş gömleğini çıkartanlar gibi gömlek çıkartarak AKP oy veriyorlar. İşte budur ahlaksızlığın danizkası. Niçin askıda ekmek kuyruğunda, soğukta et kuyruğunda v.s. v.b. bekleyen, hak hukukun olmadığı bir ülkede yaşayan fakir fukara yetim öksüz insanların kaderleriyle geleceğiyle oynarsınız.

      Allah’ın esmasında ayrı düşmek istemeyen müslüman bir mümin, İnsan yaradılış programı gereği, Allah’ın bütün isimlerini, bütün sıfatlarını bedeninde, bilincinde, aklında insani bütün şuurunda değerlendirebilme okuyabilme içselleştirebilme gücüyle yaratılmış, Allah’ın aşkıyla yaratılmış bir canlı bir varlık. Oysa biz “La İlahe İllallah” dediğimiz vakit, putlar yok, sedece İllallah, Allah var diyoruz.

      AKP iktidarında Liyakat ile Yalakalık. Liyakat olmaksızın bir yerlere gelinmesi halinde beyin Putperestlik hormonları salgılayarak bağımlılık yapıyor. Ve ortamda İslam anlayışınızda hiç bir gelişme olmuyor dalkavukluk sebebiyle.
      Dolayısıyla AKP nasıl Ahlâksız Kahpe Parti ise, bu partiye oy verenlerde bir o kadar ahlâksızdır. Velevki bu ahlâksızlar bizim anamız babamız bile olsa.

      Peki düşünme bilim merkezleri nedir. Düşünce üretme sistemi ve Ahlâklı insan nasıl düşünce üretir.
      Yada felsefe nedir?
      Felsefe; varlık, bilgi, değerler, gerçek, doğruluk, zihin ve dil gibi konularla ilgili soyut, genel ve temel problemlere ilişkin yapılan sistematik çalışmalardır. Felsefe ile uğraşan kişilere filozof denir. Günümüzde artık bu düşünür filozoflar yok oldular. Oysa onlarda gelmiş geçmiş peygamberler gibi düşünürlerdendi.

      Peki felsefe nasıl yapılır?
      Karar verme veya problem çözmedeki temel konuları anlama yeteneği; ilgili sorunları birbirine bağlayan genel ilkeleri belirlemek; kanıtın gücünü ve zayıflığını değerlendirmek felsefe yapmak için gerekli yetiler arasında en önemlisini oluşturmaktadır.

      Felsefe insana ne kazandırır?
      – Özgür düşünce yapısı ile sorgulamayı güçlendirir.
      – Önsezi yeteneğini geliştirir.
      – İnsanın başına gelebilecek birçok beladan kurtulma imkanı verir.
      – Devamlı olarak irdeleyen ve soruşturan bireyler yaratma imkanı sağlar.

      Yanıtla
      +0
      -0