Alman Polisin Yumrukladığı Kişi Öldü

Alman Polisin Yumrukladığı Kişi Öldü

ABONE OL
15:33 - 03/05/2022 15:33
Alman Polisin Yumrukladığı Kişi Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Mannheim kentinde gözaltına alınırken polisler tarafından darp edilen bir kişinin yaşamını yitirmesi tepkilere neden oldu.

Türkiye kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Mannheim’deki olaydan sonra sosyal medya üzerinden yayılan söylentilerde yaşamını yitiren kişinin Türk olduğu yönündeki iddialar ilgililer tarafından yalanlandı.

Eyalet Polis Dairesi (LKA) basın açıklamasında ölen kişinin Türk vatandaşı olmadığı belirtilirken, polisten yapılan açıklamada ise 47 yaşındaki kişinin kentin merkezindeki Markplatz adlı meydanda gözaltına alınmaya çalışılırken bilinmeyen bir sebeple fenalaştığı ve kaldırıldığı acil serviste kurtarılamadığı belirtildi.

Ancak olayın çevredeki görgü tanıklarının kaydettikleri videolarda polisin orantısız şiddetini belgelediği belirtiliyor. Söz konusu meydanda bulunan çok sayıda kişi tarafından çekilen görüntülerde en az bir polis memurunun, söz konusu kişiyi zapt etmeye çalıştığı sırada yere yatırdıktan sonra kafasına ve yüzüne defalarca yumruk attığı görülüyor. Bir başka görüntüde ise, kişinin kafasına aldığı darbelerle fenalaştığı, elleri arkadan kelepçeli biçimde yattığı, yüzü kanlar içerisinde hareketsiz olduğu, kalp masajıyla hayata döndürülmeye çalışıldığı izleniyor. P

olis tarafından yapılan açıklamada, Mannheim Ruh Sağlığı Enstitüsü’nde çalışan bir doktorun bir hastasıyla ilgili polisten yardım istediği, polisin olay yerine gelmesi sonrasında söz konusu kişinin direndiği ve arbede çıktığı ifade edildi. Açıklamada gözaltına alınmaya çalışılan mağdurun neden fenalaştığının henüz bilinmediği ve daha sonra kaldırıldığı hastahanede yaşamını yitirdiği kaydedildi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Alman polisinde şiddet araştırılmalı

Olay sonrası özellikle sosyal medyada Alman polisinin giderek artan bir şekilde şiddet uyguladığı ve yaşanan olayın ABD’de büyük infiala neden olan, bir polisin George Floyd’un dokuz dakika boyunca boğazına basarak ölümünü hatırlattığı yönündeki iddialar tepkileri beraberinde getirirken, Almanya Türk Toplumu Eş Başkanı Gökay Sofuoğlu da bir açıklama yaptı.

Sofuoğlu, “Video görüntülerinde polisin şiddet uyguladığı gözüküyor. Polisin yere yatırarak etkisiz hale getirdiği bir kişiye şiddet uygulamasına anlam veremiyorum. Bu, insan haklarına karşı işlenmiş bir suçtur. Polisler bunu son zamanlarda çok yapıyor. Mağdurun milliyetinden bağımsız olarak genelde şiddet uygulaması var” derken, polis bünyesindeki aşırı sağcı yapılanmasının yanı sıra şiddete meyilli polislerin de ayrıca araştırılması gerektiğini kaydetti.

2020 yılında yapılan bir bilimsel araştırma, Almanya‘da göçmenlerin daha fazla polis şiddetine maruz kaldıklarını ortaya koymuştu. Bochum Üniversitesi Kriminoloji Bölümü’nün araştırmasında, herhangi bir şekilde polisle karşı karşıya gelmiş 3 bin 300’den fazla kişinin görüşleri alınmış, ağırlıklı olarak siyahların ve göçmenlerin polisle ilgili olumsuz deneyimleri olduğu ortaya çıkmıştı. Araştırmada, göçmen olmayanların ağırlıklı olarak gösteri veya kalabalık etkinliklerde polis şiddetine maruz kalmalarına karşın göçmenlerin ise günlük yaşamı da kapsayan çevrede polis şiddeti ile karşılaştıkları belirlenmişti. Cem Dalamn/Berlin

VOA tarafından geçilen Alman Polisin Yumrukladığı Kişi Öldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Alman Polisin Yumrukladığı Kişi Öldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Alman Polisin Yumrukladığı Kişi Öldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.