*** Alman öğrencilerin İzmir anıları film oldu

*** Alman öğrencilerin İzmir anıları film oldu

ABONE OL
16:10 - 28/12/2008 16:10
*** Alman öğrencilerin İzmir anıları film oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 


 

Alman öğrencilerin İzmir anıları film oldu

Almanya’nın Bremen kentinde Carl-Goerdeler caddesi okulunun 10. sınıf öğrencilerinin, İzmir kentiyle var olan kardeş şehir anlaşması kapsamında ziyaret ettikleri İzmir Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileriyle anıları film oldu

"Kankardeş” adlı film, Bremen’deki Bürgerzentrum Vahr’da gösterildi. Dostluk köprüleri oluşturmak amacıyla Bremenli kameraman ve senaryo yazarı Monika Beyer tarafından çekilen 54 dakikalık filmde, öğrencilerin İzmir’de buluşmaları, okul etkinlikleri ve gezileri anlatıldı.
    

Ziyaret programı, Bremen Eyaleti Meclis Başkanı, Türkiye’nin Bremen Fahri Konsolosluğu ve AB Fonu’yla çeşitli kurum ve şirketler tarafından desteklendi.
     Bremen’deki okulun Müdür Yardımcısı Andreas Heinrichs, ziyaretin çok olumlu geçtiğini belirterek, ”Sınıfımda yabancı çocuklar arasında 2 Türk öğrencim bulunuyor. Bir buçuk yıl önce öğrencilerimle Türkiye’den bir okulla kardeş okul olma konusunu görüştükten sonra talebimizi Bremen’in kardeş kenti olan İzmir’deki Goethe Enstütüsü’ne ilettim. Almanca yabancı dil okutan 3 okul cevap verdi. Bunların arasından Yunus Emre Anadolu Lisesi’yle anlaştık” dedi.
    

Yunus Emre Anadolu Lisesi’ni ekim ayında ziyaret ettiklerini kaydeden Heinrichs, ”Gezi için 6 ay hazırlandık. Öğrenciler Bremen’deki hayatı tanıtmak amacıyla günlük hayatlarını ele aldıkları filmi ve hazırladıkları broşürleri götürdüler. 6 günlük ziyaretimizde zamanlarını birlikte geçiren her iki okul öğrencileri çok iyi anlaştılar. İletişimlerini hala, telefon ve internet üzerinden sürdürüyorlar” diye konuştu. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.