Alman Koramiral Schonbach’tan Hint-Pasifik ülkeleriyle iş birliği mesajı

Alman Koramiral Schonbach’tan Hint-Pasifik ülkeleriyle iş birliği mesajı

ABONE OL
11:06 - 12/11/2021 11:06
Alman Koramiral Schonbach’tan Hint-Pasifik ülkeleriyle iş birliği mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Kay-Achim Schonbach, Japonya dahil Hint-Pasifik ülkeleriyle güvenlik ve savunma iş birliklerini derinleştirmek istediklerini bildirdi.

Japonya Ulusal Basın Kulübünde (JNPC) konuşan Schonbach, Hint-Pasifik’te seyrüsefer serbestisinden endişe ettiğini ve bölgede hukuka dayalı uluslararası düzenin sarsılabileceğini söyledi.

Schonbach, “Hint-Pasifik sade bir ekonomik blok olmaktan çok daha öte. Bölge artan çatışmaların, çözülmemiş toprak anlaşmazlıklarının ve güç dengesinde değişimin kaynağı olmaya doğru gidiyor.” dedi.

Pasifik ülkelerini ziyaret eden Alman Bayern fırkateyninin, bölgedeki “kapsayıcı stratejilerini” gösterdiğini dile getiren Schonbach, Alman donanmasının bölgesel savunma iş birliklerini güçlendireceğini bildirdi.

Schonbach, “Hint-Pasifik ülkeleriyle güvenlik ve savunma ilişkilerimizi derinleştirmek istiyoruz ve Japonya, Avustralya, Güney Kore, Singapur, Yeni Zelanda’yı ve tabii ki ABD’yi özellikle önemli görüyoruz.” diye konuştu.

Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo, Pasifik limanları ziyareti kapsamında geçen hafta Tokyo’ya demirleyen Bayern fırkateyninin, son 20 yıldır ülkesine uğrayan ilk Alman donanma gemisi olduğunu söylemişti.

Almanya’dan ağustosta ayrılan fırkateynin, Japonya’nın akabinde Güney Kore’ye demirleyeceği, daha sonra Güney Çin Denizi’nden geçerek Vietnam ve Singapur’a uğrayacağı belirtiliyor.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.