Alman Hükümetinden Alman seyahat acentaları için dev yardım

Alman Hükümetinden Alman seyahat acentaları için dev yardım

ABONE OL
15:18 - 09/07/2020 15:18
Alman Hükümetinden Alman seyahat acentaları için dev yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Seyahat acentaları gibi korona krizinden çok kötü etkilenen birçok şirket, dünden beri Federal Almanya hükümeti tarafından sağlanan yardımlardan yararlanabilecek. 150 bin Euro´ya kadar varan “sabit masraf yardımı” geri ödenmeyecektir.

afp haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre Federal Almanya Hükümeti, pandemiden en kötü şekilde etkilenen ve önlemlerin peyderpey kaldırılmasından henüz tam olarak yararlanamamış olup Haziran ile Ağustos ayları arasında büyük ciro kaybı yaşayan şirketlere yeni yardımlar sağlayacak.

Yeni yardımlardan Nisan ile Mayıs arasında en az yüzde 60 ciro kaybı yaşamış olan şirketlerden yararlanabilir. Bu gruba tek başına çalışan ve kamu yararında faaliyet gösteren (e.V.) kurumlar da yararlanabilecek.

Daha önceki yardımlarda görülen kötü amaçlı kullanımı önlemek için hak sahibi olacak şirketlerin yerine ancak vergi danışmanı, denetçiler ve yeminli muhasebeci internet üzerinden başvuru yapabilecek. Onların hak sahibi olacak şirket için internette kayıtlı olup önümüzdeki günler içinde başvuruları yapabileceklerini açıklayan yetkililer, ilk ödemelerin Temmuz ayı içerisinde yapılabileceğini eklediler.

Ödenecek yardımlar, kira, vergi ve kredi ödemesi gibi ciro kaybı olduğu halde devam eden sabit masrafların karşılanması için verilecek. Şirketin ciro kaybı yüzde 70´i aşarsa, bu sabit masrafların yüzde 80´i karşılanacak. Ciro kaybı yüzde 50 ile 70 arasındaysa, sabit masrafların yüzde 50´si, ciro kaybı yüzde 40 ile 50 arasındaysa, sabit masrafların yüzde 40´ı üstlenecek.

Doğrudan seyahat acentalarına yönelik özel bir uyugulama, koronavirüs krizinden dolayı iptal edilen seyahatlerden oluşan komisyon kayıplarının karşılanmasını isteyenilirler.

Yardımların azami miktarı, her ay için 50 bin Euro olup toplam en çok 150 bin Euro´ya kadar çıkabilir.

Eine Besonderheit gibt es bei Reisebüros: Sie können auch Provisionsausfälle bei Corona-bedingt stornierten Reisen geltend machen. Der Deutsche Reiseverband (DRV) begrüßte dies als “gute Nachricht für Reisebüros und Reiseveranstalter”.

Başvurular şu adresti çevrimiçi olarak yapılabilir:

www.ueberbrueckungshilfe-unternehmen.de

(Kaynak: http://www.tourexpi.com/ Resim: AA)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.