Alman halkının Türklerin vize sıkıntısından haberi yok!

Alman halkının Türklerin vize sıkıntısından haberi yok!

ABONE OL
13:07 - 11/10/2022 13:07
Alman halkının Türklerin vize sıkıntısından haberi yok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Baraner, DİM TV’deki Mehmet Ali Dim’le İğneli Fıçı önemli açıklamalarda bulundu.

‘ACİL TOPLANTI YAPILIP VİZE SORUNU ÇÖZÜLMELİ’

Türkiye gibi bir ülkenin vatandaşlarına vize vermemek onları vuracaktır. Brüksel’deki ilişkilerde Türkiye çok geride kaldı. Türkiye çok güçlü bir ülke. Tek eksiği kurumsal yaklaşımlarının olmaması. Alman hükümeti yanlış yapılanmadan dolayı misafirin önünü kesiyor diye bildirirse hükümet düşer. Alman halkının bu yaşananlardan haberi yok. Türkiye’nin vize konusunda Belçika’yı, Brüksel’i ayağa kaldırması gerekir. Türkiye’ye vize vermemek akıl dışı bir iş. Bu durum kasıtlı olarak Türk ekonomisine zarar veren bir durum. Acil toplantı yapılıp sorunun dile getirilmesi gerekiyor. Türkiye’ye tazminat hakkı bile doğuyor. Ben olsam bu haksızlığı medya kanalı ile AB vatandaşlarına bildirirdim. Ayrıca örnek temsil etmesi için bir Türk vatandaşının AB’ye dava açmasını öneririm. Biz de burada kendisine destek oluruz.

TURİZM SEKTÖRÜNDE SON DURUM NE?

1980 yılından itibaren Alanya turizminde olumlu ve olumsuz birçok değişiklik yaşandı. Özellikle son 5 yılda global olaylar nedeniyle toplumların dünyaya, yaşama ve seyahate olan bakış açıları değişti. Turizm başka bir anlam ve isim kazandı. Turizm eğlence ve dinlenceden çok bu yıl travmadan kurtulmaya dönüştü. Bu yıl dünya turizmindeki patlamanın en büyük sebebi ailelerin bu yıl ne olursa olsun tatil yapmak istemeleri oldu. İnsanlar pandemi ve Rusya-Ukrayna krizinin ardından yaşanan manevi, tramvatik acıları, sıkıntıları atmanın anahtarını tatilde buldular. Doğa olmadan yapmanın bir anlamı yok. İnsanlar sağlığın ne kadar önemli olduğunu pandemi sürecinde çok iyi anladılar. Bu durum turizme de yansıdı. Pandeminin ardından 2019 rakamlarını yakalayan tek ülke Türkiye. Türkiye’de 4 bin eşi benzeri Avrupa’da Amerika’da bulunmayan Wellness- sağlık merkezi var. Allah Türkiye’yi bir cennet olarak yaratmıştır. Türkiye 2030 yılına kadar 100 milyon turiste ulaşacak. Türk otelcilerin yüzde 90’ı çok büyük bir özveriyle en yüksek seviyede hizmet vererek bence dünya liderliğine oturdu. Otelcilikte şu an kimse bizim elimize su dökemez. Otellerimize uzun vadeli krediler verip yeni ürün geliştirme ve çevre / peyzaj düzenleme konularında teşvik verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Otelciler, 10 yıl içinde ortak akıl ile kurumsal ve çeşitli ütün yaratırsa bütün Türk toplumunu ekonomik olarak besleyebilecek bir duruma gelebilir.

PANDEMİYLE BİRLİKTE DEĞİŞEN TURİZM TRENDLERİ

Müşteriler 5 yıl öncesine kadar varlıklı ve kültürlü insanlardan oluşuyordu. Kültür turizmi ön plandaydı. İnsanlar artık kabuğuna çekildi. Artık sağlıklı ve güvenli ortamda tatil yapmak istiyor. Ben Alanya’yı çok seviyorum. Alanya’ya ilk geldiğimde Alanya’nın güzelliğini görünce ağladım. Alanya ciddi bir kentsel dönüşüm ile yeniden varlıklı turistlerin ilgisini çekebilir. Alanya’da şehir içi kent ormanı yaratılabilir. Akdeniz bölgesinde yetişen tüm meyve ağaçlarını şehir merkezine taşıyın. Şehir merkezindeki binaları begonvil ile sarın. Yeşil ile kırmızının buluştuğu bir Alanya yaratın. PR çalışması yapılarak yeşil seferberliği başlatılsın. Böylece Alanya’da emlak değeri de yüzde 300 artar. Alanya’da güçlü oteller şehrin içine kendi parklarını kursunlar.

HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN SONU MU GELİYOR?

Her şey dahil sistemi bir anda bitmez. Ancak zaman içerisinde vszı destinasyonlarda ve şehir merkezlerinde düşeceği kesin. Alanya Belediyesi Türkiye’nin marka restoranlarına talip olsun. Türk markaları dünyada olay yaratıyor.

‘ALANYA’YA KIŞIN YOĞUN BİR TALEP OLACAK’

Alman hükümetinin şu an tek derdi yeterli enerji ve gaz bulmak. Türkiye’ye kışın yoğun bir talep olacak. Alanya da bundan nasibini alacaktır. 2022-2023 yılı Türk turizminin sayı olarak en yüksek doluluklarını yaşadığı yıl olarak tarihe geçecek. Açık olan oteller en iyi kışını geçirecektir. Bu noktada tanıtıma ağırlık verilmesi gerekiyor. Türkiye’den kış sezonu algısını el ele vererek kaldıralım. Akdeniz’de dükkân kapatmak Türk turizmi için bir günahtır. Esnaflar kışın dükkanlarına kilit vurmasınlar. Şehri hep ışıklı, aydınlık gören turistler ilerleyen zamanlarda tekrar gelecektir. Türk hükümetinin AB vatandaşlarını bu yıl özel durumdan dolayı Türkiye’ye kurumsal olarak davet etmeleri sayıyı arttırabilir. Turizm Bakanlığı’na bu konuda çağrı yapıyorum.

‘TÜRKİYE OLMADAN AVRUPA KITASININ GÜVENLİĞİ SAĞLANAMAZ’

Rusya-Ukrayna arasında yaşananlar Türk turizmine yaradı. Milyonlarca Türkiye aşığı Rus, Türkiye ve Mısır dışında herhangi bir yere gidemiyor. Teknolojinin bu kadar ilerlediği modern bir çağda İkinci Dünya Savaşı benzeri bir olayın yaşanması varlıklı Avrupalıları çok ürküttü. Türkiye’nin stratejik konumu Türkiye’ye olağanüstü bir değer kazandırdı. Ukrayna-Savaşı’ndan dolayı belki Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne bile alabilirler diye düşünüyorum. Türkiye olmadan Avrupa kıtasının güvenliğini sağlamak neredeyse imkansız. Korku paradigmaları değiştirebilir.

‘İSKANDİNAV ÇOCUKLARI ALANYA GÜNEŞİ İLE BÜYÜDÜ’

İskandinavya pazarı Türkiye özellikle Alanya için çok önemli bir pazar. İskandinavlar Alanya’yı çok seviyorlar. Tur operatörlerinin iflası durumunda kimsenin zarar etmemesi için yerel bir bankanın hesabında para toplanması çok önemli. Bu tür iflaslar otelcileri vuruyor. Ticari yaşamını elinden alıyor. Buna bir çözüm bulmak lazım. İskandinav pazarında büyük bir zarara uğradık. İmajımız böyle güzel bir yılda çok büyük bir zarar gördü. Bunu telafi edecek çalışmaların başlatılması lazım. Şu an hayatta olup ülkeyi yöneten 30-50 yaş arası İskandinav çocukların çoğu Alanya güneşi ile büyüdü. Onlara bir manevi borcumuz var. İskandinavya’da dört şehirde çekilişler ve dostluk buluşmaları yapalım, onları Türkiye’de ağırlayalım.

TOUREXPI tarafından geçilen Alman halkının Türklerin vize sıkıntısından haberi yok! haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Alman halkının Türklerin vize sıkıntısından haberi yok! haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Alman halkının Türklerin vize sıkıntısından haberi yok! haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.