Alman gazetecinin Yağlı Güreş hayranlığı

Alman gazetecinin Yağlı Güreş hayranlığı

ABONE OL
08:51 - 16/06/2019 08:51
Alman gazetecinin Yağlı Güreş hayranlığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
Alman gazetecinin Yağlı Güreş hayranlığı
Alman gazeteci Axel Würz, 8 yıllık Yağlı Güreş takiplerini kitapta toplayacak
Alman gazeteci, Türkiye’de 8 yıl içinde izlediği yağlı pehlivan güreşlerini kitaplaştıracağını bildirdi.
Alman gazeteci Axel Würz, 2004 yılından bu yana tarihi Kırkpınar ve Elmalı Güreşleri’ni aralıksız izlediğini söyledi.

1. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni izlemeye gelen Würz, yakın dönemde hayatlarını kaybeden Kırkpınar başpehlivanlarında Recep Gürbüz ve Cengiz Elbiya’nın hayatını kitaplaştırmak için çalışma yaptığını kaydetti.

Türkiye’de yağlı pehlivan güreşlerine en fazla ilgi gösteren illerin başında Antalya geldiğini belirten Würz, bunda bölge insanının Yörük olması ve yağlı güreşe karşı yayla bölgelerde yaşayan insanların ilgi göstermesinden kaynaklandığını söyledi.

alm-gaz-yagli-gures-b.jpg

Hayatlarını kaybeden Recep Gürbüz ve Cengiz Elbiya’nın güreş hayatlarını kitaplaştırma çalışması için önümüzdeki günlerde Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde uzun süreli kalmayı planladığını anlatan Würz, ardından da Kırkpınar’da son 20 yıla damgasını vuran Ahmet Taşcı’nın hayatını Almanca olarak tanıtmak için kitap hazırlayacağını kaydetti. Würz, şöyle konuştu:

“Türklere özgü yağlı pehlivan sporunu başta Almanlar olmak üzere Avrupa ülkelerinde tanıtmak için 8 yıldır gayret gösteriyorum. Genelde Türkiye’de yapılan yağlı pehlivan güreşlerini kaçırmamaya çalışıyorum. Anadolu kırsal kesim insanının yağlı güreşlere karşı ilgisi yüksek.

2004 yılında bu yana Türkiye’de büyük çapta yapılan güreşleri kaçırmamaya çalışıyorum. Bana göre yağlı pehlivan güreşlerinde Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük pehlivan Ahmet Taşçı. Başlı başına bir efsane. Günümüzde onun yerini Ali Gürbüz alacak gibi. Recep Kara’da çok güçlü karizmatik pehlivan.

Yağlı pehlivan güreşlerinde hayatta olan sporu bırakmayan ustalardan dinlediğim ve güreş videolarını izlediğimde en karizmatik güreşçinin Recep Gürbüz olduğunu anladım.”
ha-ber.com
 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.